Bir yılın emeği yılsonu sergisinde sergilendi

Hayrabolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptıkları çalışmalardan oluşan yılsonu sergisi düzenlenen tö

GÜNDEM 4.06.2014 20:21:00 0
Bir yılın emeği yılsonu sergisinde sergilendi

600’E YAKIN ESER SERGİLENİYOR

Hayrabolu’da Sadi Kıyak Öğretmen Evi’nde Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tarafından açılan sergide, kursiyerler tarafından yapılan 600'e yakın el emeği ürün sergileniyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rasim Uzunay, yaptığı açıklamada, halkın beklentileri, yetenekleri ve talepleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve meslek kursları açtıklarını belirterek, "Özellikle üretime yönelik, gelir getirici ve istihdam kolaylığı sağlayıcı kurslar açıyoruz. Kurslarımızda iş piyasasının ihtiyacı olan nitelikli, yetişmiş ara eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AMAÇ BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURMAK

Kurslarda yardımlaşma, dayanışma, paylaşmayı öğreten, aile birliğine katkıda bulunan fertler yetiştirmek için tüm imkanların kullanıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rasim Uzunay, "Özellikle kadın kursiyerlerimize, anne sağlığı, çocuk bakımı, ev ekonomisi, çevre düzenlemesi, girişimcilik ve doğal afetlerden korunma konularında bilinçlendirilerek, bilinçli, kendine güvenen, yarınına umutla bakan bir toplum oluşturma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çeyiz ürünleri, oya, çelik takı, tel kırma, dekor, üç boyutlu, yağlı boya, ahşap süsleme, geleneksel Türk ve nakış işlemeleri ile kitre bebeklerden oluşan serginin gece saat 22.00’ye kadar 3 gün süreyle açık kalacağı ifade edildi. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kursiyerlere teşekkür etti.

Haber / Emine LALE