Hac eğitimleri başladı

Çerkezköy'de kutsal topraklara gidip Hac ibadetini yerine gertirecek olan hacı adaylarına hac öncesi, seyahat ve hac ibadetlerinin farzları ve yapılması gerekenler konularında bilgil verildi. İlçe Müftüsü

GÜNDEM 2.06.2014 17:15:00 0
Hac eğitimleri başladı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nce hacı adaylarına yönelik verilen Hac eğitimleri, Erkaynak Camii’nde dün sabah saat 09.30’da gerçekleşen eğitimle başladı.

EĞİTİMLER 4 GÜN SÜRECEK

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna hac eğitimlerinde hac görevini yerine getirmek için Çerkezköy’den kutsal topraklara gidecek olan 61 hacı adayını yalnız bırakmadı. Müftü Tuna, “Eğitimlere başladık. 61 hacı adayımızdan 13’ü acentelar, 48’i de diyanet işleri ile kutsal topraklara gidecek. Eğitimlerimiz dört gün sürecek. Eğitimleri benimle birlikte Osmanlı Camii imam hatibi Selahattin Albayrak, Kızılpınar İmam Hatibi Ahmet Çolak, Veliköy Mahallesi İmam Hatibi Ahmet Baksı, Bağlık Mahallesi Kuran Kursu hocası Şerife Karaimamoğlu, Bahçeli İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu verecek” açıklamalarında bulundu.

 

 

PROVA YAPILARAK ANLATILACAK

Müftü Tuna, Hac eğitiminin ilk gününde hac öncesi ve hac süresince neler yapılması gerektiği konularında bilgilendirmede bulundu. Müftü Yusuf Tuna, hac öncesi ve hac esnasında yapılması gerekenlerin hac provası yapılarak anlatılacağı kaydedildi. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, haccın Müslüman, durumu  yerinde olan, sağlık ve güvenlik açısından şartları sağlanan bir kişinin hayatında bir kez gitmesi farz olan bir ibadet olduğunu kaydetti.

 

 

HAC NASIL YAPILIR?

Eğitimlerde hac ibadeti, seyahat öncesi yapılacak hazırlık, beraber götürülecek eşyalar, hava limanında buluşma, Hac’cın yapılışı, ihram, ihram bağlama, ihramın şart ve sünnetleri, niyet ve telbiye, Cidde Havalimanı’nda yapılacak işler, Mekke’ye intikal, Kabe ve hac ile ilgili genel bilgiler, Hacerül esved tanıtımı, haccın çeşitleri, Umre, tavaf, tavafın fazları, tavafın duaları, tavafa başlama noktaları, zemzem ve tavaf namazı, Sa'y,haccın vacipleri, Arafat, Arafat’ta vakfe, Arafat'ta vakfenin farzları, Müzdelife'de vakfe duruş, Mina ve şeytan taşlama, Kurban kesimi, ziyaret ve tavafı veda, Hac’da dikkat edilmesi gereken konular; trafik ve sağlık konuları anlatılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ