Trafikte denetimler devam ediyor

Çerkezköy'ün muhtelif noktalarında günlük uygulama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, motosiklet sürücülerini durdurarak kask ve evrak kontrolü yaptılar. K

GÜNDEM 2.06.2014 17:04:00 0
Trafikte denetimler devam ediyor

Çerkezköy’de vatandaşların artan şikayetleri üzerine motosiklet uygulaması ve yeni yapılan otogar çevresinde kırmızı ışık uygulaması denetimlerini sıklaştıran İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri evrakları eksik olanlara da cezai işlem uyguladı.

 

 

YAKLAŞIK 100 MOTOSİKLET KONTROL EDİLDİ

Özellikle son günlerde motosiklet kazalarında artış yaşandığına dikkat çeken yetkililer, bu kazalarda çok sayıda kişinin yaralandığını, bu nedenle kesinlikle kasksız motosiklet kullanılmaması gerektiğini belirtti. Yapılan uygulamaların vatandaşların can güvenliklerini koruma maksatlı yapıldığının altını çizen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, kaskın birçok kazada hayat kurtardığını kaydetti. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü yapılan uygulamalarda 100’e yakın motosikletin kontrol edildiğini söyleyen yetkililer, “Bu motosikletlerden 37 tanesine kasksızlıktan ve çeşitli evrakın eksik olmasından dolayı cezai işlem uygulandı. 4 motosiklet ise trafikten men edildi” ifadelerini kullandı.

 

 

MOTOSİKLETLER TRAFİKTEN ÇEKİLDİ

Yaz aylarının gelmesiyle garajlarda tutulan motosikletlerin trafiğe çıkmaya başladığına dikkat çeken Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek, vatandaşların güvenliği için, ilçe genelinde yasalara aykırı şekilde kullanılan motosikletlere gerekli cezai işlemlerin yapıldığını ifade etti. Çiçek, “Yaşı küçüklerin kullandığı, plakasız ve trafik tescili olmadan trafiğe çıkan motosikletlerin ise trafikten çekilerek toplanmaya başladı” diye konuştu. Kazalarının çoğunda kask kullanmayan sürücülerin ciddi yaralanmalara maruz kaldığını belirten Ekrem Çiçek, o nedenle bu tür üzücü olaylara engel olmak için motosiklet denetim ve kontrollerine ağırlık verildiğini kaydetti.

YENİ OTOGARDA KIRMIZI IŞIK DENETİMİ YAPILIYOR

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri bir yandan da Çerkezköy-Çorlu karayolunda yeni açılan Çerkezköy Otogarı’nın yanında bulunan ışıklarda kırmızı ışık denetimi yapıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, “Işıklı kavşağın önünde yaya devriye olan gezen polis arkadaşımız bize kırmızı ışıkta geçen aracın plakasını veriyor. Bizde ikiyüz metre ilerde aracı durduruyoruz. Bu ihbarlı denetim oluyor. Cuma günü iki saatlik yaptığımız denetimlerde toplam 43 araca 7 bin 396 TL cezai işlem uygulandı. Denetimlerimiz de Çerkezköy’de tüm hızıyla devam edecek” açıklamalarında bulundu.

Haber / Seyit SÜREN