Yağmura teslim oldu

Kapaklı ve Çerkezköy'de dün saat 15.45'te başlayan ve yaklaşık olarak yarım saat süren yoğun sağanak yağmur ve dolu bir çok evi ve işyerini sular altında bıraktı.

GÜNDEM 1.06.2014 18:17:00 0
Yağmura teslim oldu

 

PAZAR YERİ SELE TESLİM

Kapaklı’da dün öğleden sonra etkili olan yoğun yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Özellikle Cambazlar Caddesinde bulunan Pazar yerinde selin yaşandığı Kapaklı’da vatandaşlar ve esnaf büyük mağduriyet yaşadı. Pazarda bulunan bir çok meyve ve sebze de yağmurdan olumsuz etkilenirken, Beyaz Saray Düğün salonu bahçesinde bulunan lunapark ise kullanılmaz hale geldi. Kapaklı’da bulunan mahallerde apartmanların giriş ve bodrum katlarını ise su bastı. Bazı vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Kapaklı Belediyesine ait ekipler ve itfaiye de suyu motorlarla tahliye etti. Pınar Bulvarının suyla kaplanması nedeniyle, bazı caddelerde trafikte aksamalar yaşandı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE DURUM AYNI

Öte yandan Çerkezköy’de de Kapaklı’ya benzer görüntüler yaşandı. İmar Sitesi’nde, Kapalı Otopark ile yine G.Osmanpaşa Mahallesi Cefa Sokaktaki evlerin birinci katlarını ile ilçenin alçak kesimlerinde bulunan mahallelerdeki evleri ve işyerini su bastı. Çerkezköy’de 50’ye yakın işyeri sulara teslim olurken, imar sitesinde yaşayanlar ise her yağmurda yaşanan soruna ise site sakinleri tepki gösterdi. İlçe merkezinde sağanak yağışın ardından su basan kesimlerde vatandaşlar logarları açmak için yoğun bir çalışma içine girdi. Hayri Batur Caddesinde bulunan yol ise logarların taşması ile bozuldu. Sağanak yağmur İmar sitesinin istinat duvarlarını da yıkarak burada park eden araçlara büyük çapta maddi hasar oluşturdu.

Haber/Seyit SÜREN