Bahar; "Süleyman Soylu'ya güvenip siyaset yapmıyorum"

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, beraberindeki heyetle birlikte Çerkezköy'de kurumlara bir takım ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 29.05.2014 18:06:00 0
Bahar;

“YÜZDE 98’İ GENEL MERKEZİN DOĞRULTUSUNDA OLDU”

Reşat Bahar ve yönetim kurulu üyeleri dün saat 14.00’de ilk olarak Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı makamında ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur’un istifasının da görüşüldüğü ziyarette konuşan İlçe Başkanı Reşat Bahar “ AK Parti’de istifaların yüzde 98’i Genel merkezin isteği doğrultusunda gerçekleşmiştir. Siyasette yarın ne olacağını gerçekten bilemezsiniz. Gelmesini biliyorsanız gitmesini de bileceksiniz. İl başkanının istifa etmesinin ardından bu durum nerelere kadar nüfuz eder bilemiyoruz. Ama beni ve yönetimimi görevden alırlarsa bunun gerekçesi ne olacak merak ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

“SİYASET DE BUDUR”

Bahar “ 30 Mart yerel seçimleri öncesinde göreve geldim. Göreve geldiğimde ise belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayları belliydi. Kısaca göreve geldiğimizde çocuk doğmuş, adını bile koymuşlardı. Bize ise yapacak bir şey kalmamıştı. Teşkilatlara gerçekten çok önem veriyoruz. Dışarıdan alınan kişilerin oranı yüzde 20’yi geçmemeli. Yüzde 80’i parti içinden olmalı. Ben teşkilattaki arkadaşlara değer veririm. Siyaset de budur. Emek veren mükafatını görmelidir” diye konuştu.

“ONA GÜVENİP SİYASET YAPMIYORUZ”

Ahmet Kambur’un istifasının ardından il yönetiminin kısa bir süre içinde belli olacağını kaydeden Bahar “ Ahmet Kambur’un istifasının ardından akşam saat 19.00’da AK Parti İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca’nın Tekirdağ’a gelerek il yönetimi ile görüşecektir. Yönetimin istifasını mı isteyecek yoksa yorulan arkadaşların yerine başkaları mı getirilecek bilemiyoruz. Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Parti’de teşkilat başkanı olmasının kendisi için bir avantaj olup olmadığını sorulması üzerine de açıklamada bulunan Bahar “Biz ona güvenip siyaset yapmıyoruz. Onun torpili ile ilçe başkanlığı görevinde kalacaksam kalmayayım. Ben hak etmediğim yeri asla meşgul etmem. Süleyman Soylu’dan torpil yapma gereği duymam. Yeni il başkanı tarafından görevlendirilirsem dururum” dedi.

 

 

“İSTİFA ETMESİ GEREKİYORDU”

Ziyarette konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil “ 12-0 çeken bir yerde, il başkanının çoktan istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisi listelere, adaylara müdahil olmadığını söyledi. Ama olmalı ve ağırlığını koymalıydı” diye konuştu. Aday belirlenme sürecinde ilçe başkanlığını vekaleten yürüten Selda Yeşil ise Çerkezköy’e ağırlık verilmediğini söyledi. Ziyaretten ötürü AK Partililere teşekkür eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “ Siyaset gerçekten güzel bir şeydir. Siyaset topluma hizmet etmeye vesile olur” dedi.

“BİRİNCİ PARTİ OLAMADIK”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan ayrılan Reşat Bahar ve beraberindekiler saat 15.00’de de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Bahar “ Çerkezköy’de yapılan seçimlerde birinci parti olmamıza rağmen, belediye başkanı adayının oylarından 3 bin 100 oy daha fazla almamıza rağmen Çerkezköy’de birinci parti olamadık” dedi.

“BAŞARILI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tekirdağ genelinde yapılan seçimlerin başarısız geçtiğini kaydeden Kambur “  70 gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Seçimlerle ilgili çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Yerel seçimlerden bir ay önce göreve geldik. Bu nedenle de ziyaretlerimizi yapamadık. Bu süre zarfında da ziyaretlerimizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görevde olursak başarılı olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretten ötürü AK Partililere teşekkür eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe  “ Kredilerde üst limit 150 bin TL. Kooperatifin takip durumuna göre değerlendiriliyor. Biz kooperatif olarak 100 bin TL’ye kadar olan kredilere kefalet edebiliyoruz. Halk Bankası yüzde 10 faiz uyguluyor ve bu faizin yüzde 50’sini devlet, yüzde 50’sini de krediyi kullanan kişi ödüyor.Kooperatif aracılığı ile kredi kullanacakların Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ya da Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na üye olması gerekiyor” dedi. Programların devamında ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü ile Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi’ni de ziyaret gerçekleştirdi.

Haber/Seyit SÜREN