Malkara'da deprem dedikodusu panik yarattı

Malkara'da belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anons yapıldığı iddiası üzerine panik yaşandı. Süne ilaçlaması için yapılan anonsu bazı vatandaşların yanlış anladı?

GÜNDEM 29.05.2014 18:01:00 0
Malkara

İLÇEYE YAYILDI

Malkara ilçesinde belediyenin 'Bu akşam deprem olacak evleri boşaltın' anonsu yaptığını iddia eden vatandaşlar, ilçede paniğe neden oldu. Belediyeden deprem olacak şeklinde anons kesinlikle yapılmadığını belirten Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, "Çıkartılan bu yalanın ardından bizde 'TC Malkara Belediye Başkanlığı' adlı Facebook sayfasından açıklama yaparak, ilçe genelindeki hoparlörden de anonslar yaparak bu haberi yalanladık" dedi. 

“KİMSE ANONS YAPAMAZ”

Belediyenin iddianın üzerine telefonlarının kilitlendiğini belirten ve deprem olacağı yönünde hiçbir anonsun yapılmadığını açıklayan Uslu, "Belediyeden deprem olacak şeklinde anons yapıldı diye dedikodu halkımız arasında yayıldı. Bunu duyan vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçemizde gerek Kaymakamlığa, gerek Belediye Başkanlığına gelen yoğun telefonlar var. Bu tamamen vatandaşlar arasında yayılan bir dedikodudan ibaret. Depremin ne zaman olacağını kimse bilemez. Hiçbir resmi kurum bu konuda anons yapamaz" diye konuştu. 

“BAZI KİŞİLER DE İNANMADI”

Deprem olacağı iddialarına inanmayan bazı vatandaşlar ise, "Malkara Belediyesi tarafından bir saat içinde deprem olacak diye bir anons yapılmamıştır. Çiftçi malları tarafından süne ilaçlaması için yapılan anons yanlış anlaşılmıştır. Keşke bu kadar yüksek bir teknolojiye sahip olabilsek. Ama maalesef ki değiliz. Kimse panik yapmasın. Allah'tan başka kimse bilemez depremin olacağını. Şu deprem dedikodusu nereden çıktıysa insanları kalp krizinden öldürecekler. Askeriyeye haber gelmiş, belediye anons yapıyormuş evleri boşaltın bir saate kadar deprem olacak diye. Allah aşkına Allah'tan başka bunu kimse bilemez. Sıkıntı var, artçılar oluyor. Bir de deprem bölgesindeyiz. Olacaksa olacak. Ama bunu Allah'tan başka kimse bilemez. Lütfen bu tür haberler ile yaşlıları ve çocukları korkutuyorsunuz. Resmi kurumların telefonlarının kilitlenmesine sebep oluyorsunuz. Şu fısıltı dedikodusundan vazgeçin artık. Allah ne yazdıysa, yaşanacak varsa da yaşanır, bunun önüne kimse geçemez" dediler.