Necip Fazıl dostları Kapaklı'da buluştu

Kapaklı'da Eğitim-Bir-Sen Kapaklı İlçe Yönetimi'nce düzenlenen etkinlikte, Türk şiirinin büyük ustası Necip Fazıl Kısakürek'in hayat hikayesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültes

GÜNDEM 29.05.2014 17:57:00 0
Necip Fazıl dostları Kapaklı

Türk Edebiyat tarihine birbirinden değerli sayısız eser bırakan usta şair Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 27’nci yıl dönümü kapsamında Kapaklı’da Hacı Talip Sivrioğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programla anıldı. 

MÜTEVAZI BİR TOPLANTI

Programa AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Salih Bezgin, Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuzlu, Eğitim-Bir-Sen Kapaklı Temsilcisi Harun Köse ve öğretmenler katıldı. Necip Fazıl Kısakürek’in kendi ağzından anlattığı hayat hikayesi ile ilgili slayt gösteriminin ardından sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, “Son derece mütevazi bir toplantıda beni siz değerli Necip Fazıl dostları ile buluşturan Eğitim-Bir-Sen temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

SÖZ KONUSU NECİP FAZIL OLUNCA

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak oldukça yoğun bir süreç içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Koç, “Eğitim-Bir-Sen’den arkadaşlarım gelip bana bu etkinlikten bahsettiklerinde, söz konusu toplantının Necip Fazıl Kısakürek’le ilgili olduğunu öğrenince tüm programımı bir kenara koydum. Necip Fazıl ile yolları bir noktada kesişmiş olan siz değerli dostlarla bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

ESERLERİNİN TAMAMINI SATIR SATIR OKUDUM

Necip Fazıl Kısakürek ile uzun bir geçmişi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Koç, “Onu her zaman bir irfan pınarı olarak gördüm. Eserlerinin tamamını satır satır okudum. İnşallah bugün sizlere usta hakkında bir şeyler anlatacağım. Toplantıya katılım sayısı çok önemli değil. Önemli olan Necip Fazıl’ın aşkını, çilesini, misyonunu bilen insanlarla bir arada olabilmektir. Bu kapsamda programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAYAMAYACAKSINIZ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, kısa konuşmasının ardından Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı ile ilgili hazırladığı sunumuna geçti. Prof. Dr. Ahmet Koç, sunumunun yaklaşık bir saat süreceğini belirterek, “Söz konusu Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı ve eserleri olunca, inanın zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız” dedi. Saat 19.00’da başlayan program, saat 20.30 sıralarında sona erdi. Prof. Dr. Ahmet Koç, programın ardından bazı Necip Fazıl dostlarıyla kısa süre sohbet etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ