Taksici cinayetine yedi yıl sonra tutuklama

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2007 yılında yaşanan taksici cinayetinde 7 yıl sonra yeni bir gelişme yaşandı. Ticari taksideki parmak izlerinden yola çıkan jandarma ekipleri, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesin

GÜNDEM 29.05.2014 17:18:00 0
Taksici cinayetine yedi yıl sonra tutuklama

YUKARISEVİNDİKLİDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, Çorlu ilçesinde taksicilik yapan 2 çocuk babası 59 yaşındaki Necmi Canlı, 15 Ağustos 2007 akşamı çalıştığı duraktan aldığı siyah takım elbiseli müşterinin ardından ortadan kayboldu. Bir süre Canlı'dan haber alamayan ailesi polise başvurdu. Polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra taksicilerin de katıldığı arama çalışmalarının ardından otomobil, Sağlık Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulundu. Bunun üzerine ilçeye bağlanan yollarda arama yapan jandarma ekipleri, gelen bir ihbarla Necmi Canlı’nın kanlar içindeki cesedini Yukarısevindikli köyü yolu üzerinde buldu. Canlı’nın cesedinin bulunduğu yerde inceleme yapan jandarma kriminal ekipleri ise, Canlı’nın cinayet zanlısı ile boğuştuğunu ve vücudunun karın bölgesine üç, sol arka baldırdan iki ve sağ koltuk altından iki olmak üzere toplam 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü tespit etti.

KATİL ZANLISINA TAKSİDEKİ PARMAK İZLERİNDEN ULAŞILDI

7 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, Canlı'nın aracında çıkan parmak izleri doğrultusunda Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Ercan Ş.'ye (30) ulaştı. Samsun'a bağlı Veziköprülü olan ve inşaatlarda kalıp işçisi olarak çalışan Ercan Ş.'nin Silivri'de de inşaatta çalıştığı öğrenildi. 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğü tespit edilen Canlı’nın cinayet şüphelisi Ercan Ş., yaşadığı köyde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Ercan Ş., geniş güvenlik önlemleri altında Muratlı Adliyesi’ne getirildi. Zanlı, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber/İHA