Kaldırım çalışmaları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç olan mahallelerde cadde ve kaldırımları modern yaşam şartlarına kavuşturma adına çalışmaya devam ediyor. Sokak baÅ?

GÜNDEM 28.05.2014 17:28:00 0
Kaldırım çalışmaları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin araç ve yaya trafiği bakımından en işlek bölgelerinden biri olan Erbay Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

TSE STANDARTLARINA UYGUN MALZEMELER KULLANILIYOR

İlçe genelinde bozulan kaldırım taşları ve bordürleri kepçe ile söken Kapkalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha sonra zemine kum sererek tesviyeleme çalışması yapıyor. Bordür taşı örme işlemini yapan ekipler ardından da kaldırım taşı dizimini gerçekleştiriyor. Kaldırım yapımında görme engelli kılavuz ve uyarıcı yüzey taşları, beton parke taşları, beton bordür ve TSE standartlarına uygun malzemeler kullanıldığını kaydeden yetkililer, “Karayolu sarısı renkte hissedilebilir yüzey taşları ile döşeme kaplaması yapılıyor. Sokak başlarında tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanımı için projesine uygun olarak maksimum yüzde 8 eğimli rampa yapılıyor” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Kapaklı halkının kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesi için kaldırımları yenileme işlemine büyük özen gösterdiklerini belirten Kapaklı Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, “Ekiplerimiz ilçemizin muhtelif mahallelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hemşerilerimiz yapılan çalışmaları yerinde görerek bizlere teşekkürlerini iletiyorlar. Yapılan hizmetlerin vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanması bizleri oldukça memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ