Organları başka bedenlerde hayat bulacak

Çorlu'ya torununa bakmak için gelen Mevlüde Yıldırım'ın rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Yıldırım'ın vasiyeti gereği böbrekleri ailesi ta

GÜNDEM 28.05.2014 17:26:00 0
Organları başka bedenlerde hayat bulacak

KALBİ DEFALARCA DURDU

Yalova'dan Çorlu'da yaşayan ve fabrikada çalışan oğlu İbrahim Yıldırım'ın yanına torununa bakmak için gelen 56 yaşındaki Mevlüde Yıldırım, fenalaşarak Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Özel Reyap Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım, yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda defalarca kalbi duran ve doktorlar tarafından yapılan müdahalelerle yeniden kalbi çalıştırılan Yıldırım'ın daha sonra beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların haber vermesi üzerine hastaneye gelen eşi Musa Yıldırım, kendisinin de eşinin hastalanması sonucu Yalova'dan Çorlu'ya geldiğini söyledi. Yıldırım, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada 37 yıllık eşinin astım hastası olduğunu ve çok uzun yıllardan bu yana da ilaç tedavisi gördüğünü ifade etti.

VASİYET ETMİŞTİ

Eşinin Çorlu'da yaşayan oğlu ve torununu ziyaret etmek amacıyla Çorlu’ya geldiğini ve burada aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını söyleyen Musa Yıldırım ''Eşim oğlumuzu ve torunumuzu görmek için Çorlu'ya geldi. Burada fenalaşarak hastaneye kaldırılmış. Sonra yoğun bakımda kalbi defalarca durmuş ama doktorlar tarafından yapılan müdahaleler ile yen çalıştırılmış'' dedi. Eşi Mevlüde Yıldırım'ın defalarca, ölmesi halinde organlarını bağışlaması yönünde vasiyette bulunduğunu belirten Musa Yıldırım, çocuklarıyla görüşerek organ bağışında bulunmaya karar verdiklerini belirtti.

VASİYETİ ÜZERİNE ORGANLARI BAĞIŞLADIK

Eşinin organlarının başka bedenlerde hayat bulacağını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Musa Yıldırım, ''Eşim ile sağlığı yerindeyken defalarca konuştuk. Kendisi, ölmesi halinde organlarının uygun olanları bağışlamamızı bize vasiyet etmişti. Bu olay gerçekleşince bende çocuklarım ile görüşerek eşimin bazı organlarını bağışladım. Bu duyarlı hareket herkese örnek olsun'' dedi. İstanbul'dan gelen Sağlık Bakanlığına bağlı özel organ nakil ekibi, Reyap Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile Yıldırım'ın böbreklerini alarak böbrek nakli için yeniden İstanbul'a hareket etti.

Haber / Emine LALE