Arınç: En çok CHP haberi yapıldı

CHP'li Candna Yüceer'in, Anadolu Ajansı'nın muhalefet liderlerine sansür uyguladığı iddialarını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AA, 1-31 Mart tarihleri arasında

GÜNDEM 28.05.2014 17:17:00 0
Arınç: En çok CHP haberi yapıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer tarafından meclise sunulan Anadolu Ajansı’yla ilgili önergeye cevap verdi.

GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?

Önergede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik sözlerinin kurumun Twitter hesabı üzerinden anında, 227 bin 500 takipçisi ile paylaşıldığını öne süren Candan Yüceer, muhalefet liderlerinin miting alanlarında söylediği sözlerin ise hiçbir şekilde Twitter üzerinden paylaşılmadığını kaydetti. Yüceer, “Muhalefetin mitingleri yok sayılmakta, AA sosyal medya üzerinden muhalefet liderlerine sansür uygulamaktadır. Sosyal medya yöneticilerine, Twitter’da sadece Erdoğan’ın sözlerinin paylaşılmasına yönelik herhangi bir talimat verilmiş midir? Muhalefet liderlerinin mitingleri ya da sözlerinin, sosyal medyada AA tarafından görmezden gelinmesinin nedeni nedir? geçen yıl AA tarafından Erdoğan ve muhalefet liderleri hakkında yapılan haberlerin sayısı nedir? AA’nın tarafsızlık ve doğruluk ilkesinde haber yapması için herhangi bir çalışma yürütüyor musunuz?” sorularını sordu.

EN ÇOK CHP’NİN HABERİ YAPILDI

Candan Yüceer’in önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı’nın 1-31 Mart tarihleri arasındaki yerel seçim döneminde en çok CHP haberi yaptığını belirterek, “Mitingler siyasal partilerin en önemli aktiviteleri olduğu için haberlere konu olmamaları da düşünülemez. Anadolu Ajansı, 30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde iktidarıyla muhalefetiyle tüm partilerin mitinglerini aynı titizlikle takip etmiş ve abonelerine servis etmiştir. Anadolu Ajansı Parlamento Haberleri Editörlüğü tarafından 2013 yılında yapılan haberlerin partilere göre dağılımı CHP bin 586, MHP 908, AK Parti 892, BDP 639 şeklindedir” dedi.

ASIL OLAN MESLEKİ LİYAKATTIR

Bülent Arınç açıklamalarına şöyle devam etti: “AA, 1-31 Mart tarihleri arasında abonelerine ana muhalefet partisi CHP içerikli 6 bin 921 haber, 5 bin 481 fotoğraf, 2 bin 16 video servis etmiştir. Bu rakamlar, seçim döneminde AA tarafından Türkiye’deki siyasi partiler içinde en fazla CHP haberlerinin yapıldığını ortaya koymaktadır. AA, sosyal medya kullanımına büyük önem vermektedir. Çalışanlarını bu konuda teşvik etmekte, haberlerinin önemli cümlelerini bu mecra üzerinden duyurmaktadır. Ajansın sosyal medya hesapları Yeni Medya Haberleri Editörlüğü tarafından yönetilmektedir. Sosyal medya paylaşımlarında siyasal partiler arasında her hangi bir ayrım yapılması düşünülemez. Anadolu Ajansı’nın Yeni Medya Haberleri Editörlüğü yöneticileri, diğer editörlük çalışanları gibi mesleğin profesyonellerinden oluşmaktadır. Hiyerarşik yapılanmada asıl olan mesleki liyakat olduğundan iş disiplini ve performanslarının temelinde evrensel meslek ilkeleri ile Anadolu Ajansı yayın ilkeleri yatmaktadır.”

Haber / Menşure KARDEŞ