Deprem sonrası 4 okulda güçlendirme çalışması yapılacak

Ege Denizi açıklarında meydana gelen deprem sonrası okullarda herhangi bir problem olmadığını söyleyen Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, il genelindeki 4 okulda güçlendirme çalış

GÜNDEM 27.05.2014 19:03:00 0
Deprem sonrası 4 okulda güçlendirme çalışması yapılacak

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

Ege Denizi'nde meydana gelen ve Tekirdağ'da da şiddetli hissedilen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Tekirdağ'da bulunan okulların son durumları hakkında bilgi veren Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, okullarda hasar tespit çalışması yapıldığını kaydetti. İşler, "Tekirdağ genelinde sadece 4 okulumuzda güçlendirme çalışması yapılması gerekmektedir. 180 okulumuzda ise sıva kalkması ve küçük hasarlar dolayısıyla onarım yapılacaktır. Okullar ve kamu kuruluşları deprem ve diğer afetlerde ayakta kalması gereken en önemli binalardır. Bu sebeple Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapmaya başladık" ifadelerini kullandı.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Son zamanlarda dershane yoluyla dolandırıcılık yapanların sayısının arttığını belirten İşler, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. İşler, "Öğrencileri ve velileri arayarak biz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı dershaneyiz, öğrencinize internet üzerinden ders vermek istiyoruz, milli eğitim öğretmenleriyle çalışıyoruz iddialarıyla dolandırıcılık yapılmaktadır. Dershane konusu açık ve ortadadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı herhangi bir internet dershanesi bulunmamaktadır" açıklamalarında bulundu.

Habedr / Gökhan YILMAZ