Bartınlı'lar piknikte buluştu

Kapaklı Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl geleneksel Piknik Şöleni'nin dördüncüsünü yine Kazak Gölü'nde gerçekleştirdi. Pazar günü 12.00-

GÜNDEM 26.05.2014 15:20:00 0
Bartınlı

Kapaklı Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Piknik Şöleni’nin 4’üncüsü önceki gün Kazak Gölü’nde yapıldı.

AMACIMIZ GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMAK                   

Oldukça samimi bir hava içinde geçen Bartınlı’lar 4. Piknik Şöleni’nde konuşan Dernek Başkanı Nazif Çelen, havanın yağışlı olmasına rağmen katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Çelen, Bartınlılar Derneği olarak amaçlarının yörelerinin kültürlerini, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu ve birlik beraberlik içinde daha iyi kaynaşarak yaşadıkları bölgeye yararlı olmak olduğunu kaydetti. Başkan Nazif Çelen, derneğin 300’ün üzerinde üyesi bulunduğunu ve üye sayısını 5 bine yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Çelen, şölene destek verenlere ve tüm katılımcılara da teşekkür etti.

 

 

PİKNİK AĞASI SEÇİLDİ

Kapaklı Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel dördüncü Piknik Şöleni’nde gerçekleşen piknik ağalığı yarışmasına bu yıl da ilgi büyük oldu. Ağalık yarışmasına Ersin Bostancı, Bayram Dağlı, İlhan Turan, Ceylan Yanar, Billur Akdoğan, Akın Yılmaz, Osman Durmuş, Şakir Çelebi, Bekir Atak, Arif Karlı, Salih Begin, Şaban Çelen, Seçkin Dilsiz, Halil Karabulut, Ümit Çetin, Celal Erdoğan, İlyas Yahşi, Mehmet Ceylan, İrfan Demir, Mehmet Aktürk, Bilal Acar, İsmail Gökmen, Mustafa Önder, Turgay Bozkurt ve İbrahim Aktürk katıldı. Kıyasıya mücadele şeklinde geçen Ağalık yarışması sonunda Ersin Bostancı 15 bin TL ile ağalığı aldı. Ağa Bostancı önümüzdeki yıl Piknik Şöleni’nin daha görkemli gerçekleşmesi için çalışamalar yapacağını ifade etti.

 

 

SANATÇILAR ŞÖLENE RENK KATTI

Bartınlılar Piknik Şöleni ses sanatçılarının katılımıyla daha da renklendi. Şölende önce Grup Ezgi sahne aldı. Sonra ses sanatçılarından Ramazan Çelik ve son olarak da Ahsen Ceylan sahne aldı. Ses sanatçılarının okuduğu birbirinden güzel türkü ve şarkılar şölene katılanları coşturdu. Ses sanatçıları havanın yağışlı olmasına rağmen katılımı çok iyi bulduklarını ve okudukları türkü ve şarkılara vatandaşların eşlik etmesinden de son derece mutlu olduklarını belirtti. Geç saatlere kadar süren piknik şöleninde çocuklar arasında mendil yarışması, çuval yarışması gibi pek çok yarışmalar da yapıldı ve birinci gelenler ödüllendirildi.

Haber / Seyit SÜREN