MHP'de istifa şoku

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı'nın 7 ilçe teşkilatı ile Ankara'ya partinin Grup Toplantısı'na gitmesine fakat kendilerinin bu toplantıya başarısız olarak görü

GÜNDEM 26.05.2014 15:16:00 0
MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Hayri Varol ile yönetim Kurulu üyelerinin istifaları ile sarsıldı.

HERŞEYE RAĞMEN PARTİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞTIK

İlçe Başkanlığı görevini teslim alma aşamasında partisinin milletvekili Bülent Belen’in Kapaklı’ya geldiğini kaydeden Hayri Varol, “Kendisi bizim yerimize başkalarını aradı. Hiç alakasız kişilere ilçe başkanlığı teklif etti. Başka partilerin belediye meclis üyeleriyle bu konuda temas kurdu. İlçemize atanan kaymakamımızı Çerkezköy ve Çorlu İlçe Başkanlarıyla ziyaret etti. Genel Merkezimize her hafta değişik isimleri önerdi. Biz yönetim olarak böyle bir süreç yaşadık. Tüm bunlara rağmen teşkilatımıza ve partimize sahip çıkmaya çalıştık” diye konuştu.

ADAY ADAYLARIMIZ KÜÇMSENDİ

İlçe yönetimi olarak benzer durumları belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı sürecinde de yaşadıklarını dile getiren Hayri Varol, “Bizzat partimize müracaat eden başka Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı arkadaşlarımız küçümsendi. Haklarında olumsuz sözler söylendi. Yıpratılma ve tahrip edilme yoluna başvuruldu. Direncimiz bizzat İl Başkanımız tarafından kırılarak istenilene razı olmak durumunda kaldık. Bir rapor halinde İl Teşkilatımıza sunduğumuz bir sürü olumsuz koşulları yaşadık ve sonuçta Kapaklı’nın konjektörel durumuna göre arzu etmediğimiz bir sonuçla seçimden çıktık” ifadelerini kullandı.

HERKES KÖŞESİNE ÇEKİLDİ

Seçimlerin ardından elde edilen başarısızlıktan kendilerine pay çıkardıklarını kaydeden Hayri Varol, “Partililerimizden, bizlere inanarak çalışan dava arkadaşlarımızdan özür diledik. Fakat bilinmelidir ki bu başarısızlığın en büyük sorumluları, bahsettiğimiz olumsuzlukların muhataplarıdır. Akıl almaz bir pişkinlikle herkes köşesine çekildi. Bizden kat kat fazla oy alıp seçimi az farkla kaybeden partinin yetkili kurulları hemen seçimin ertesinde acil toplantılarla, az farkla kaybetmiş olmalarına rağmen mağlubiyetin sebeplerini tartışırken, aradan geçen bunca zaman bizlere bir soru sorulmadı” dedi.

BU AYIKLAMA NEYE GÖRE YAPILDI?

MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak başarısızlığın nedenlerini konuşabilecekleri bir toplantı gerçekleştirilmesini beklediklerini dile gertiren Hayri Varol, “Biz bunu beklerken, sosyal medyada gördük ki İl Teşkilatımız, 7 ilçe teşkilatıyla Ankara’ya Partimizin Grup Toplantısına gitmiş. Tekirdağ’ın 12 ilçesi var. Ankara’ya götürülen ilçe sayısı ise 7. Hem de diğerlerine hiçbir şey söylenmeden, bir bilgilendirme yapılmadan. Tabiri yerinde ise bu ayıklama neye göre yapıldı? Hangi kriterlere göre elendik? Seçimlerde başarılı olan ilçelerle ve belediye meclis üyeliğine seçilen arkadaşlarla Ankara’ya gidildiği söyleniyor. 12 ilçeden hiç birinde seçim kazanamayan bir İl Teşkilatı’nın Belediye Meclis Üyeliklerini bir başarı olarak nitelemesi ve bununla avunması, kendilerine göre bu başarıyı elde edemeyenleri de başarısızlar sınıfına koyması maalesef ki acı bir durumdur” diye konuştu.

KENDİMİZİ FAZLALIKMIŞ GİBİ HİSSETTİK

Meclise girmeyi hak eden tüm üyeleri kutladıklarını kaydeden Hayri Varol, “Kendileriyle iftihar ediyoruz. Ancak bir İl Teşkilatının bunu başarı olarak görmesi, üye çıkartamayan ilçeleri ise öteleyip, üvey evlat muamelesi yapmasını kabul edemiyoruz. Başarı herkesin, başarısızlık ise sadece bizim midir? Öncesinde yaşanan süreçten hiç kimse üzerine vazife çıkartmıyor mu? Ankara’ya gidecek olan ilçeler Genel Merkez’in talimatına göre mi belirlendi? Yoksa İl Teşkilatının giderlerini karşılama payına göre mi belirlendi. Biz, her türlü zorluğa rağmen Kapaklı’da partimizin onurunu ve haysiyetini korumak için var gücümüzle mücadele ettik. Böyle bir tavrı hoş görmüyoruz. Kendimizi bir fazlalıkmış gibi hissediyor, zaten teşkilatın da bize gerek duymadıkları izlenimini görüyor, bugüne kadar partimizin onurunu koruduğumuz gibi kendi onurumuzu da korumak adına görevimizden istifa ediyoruz” dedi.

DOSTUMUZU DA DÜŞMANIMIZI DA BELLİ BİR KALİTEDE SEÇECEĞİZ

Aynı zihniyetle bir daha hiçbir şekilde bir arada olmak istemediklerini kaydeden Hayri Varol, “Birlikte yürüyeceğimiz dostlarımızı da, rakip ya da düşmanlarımızı da belli bir kalite ve seviyenin üstündeki kişilerden seçmeye özen göstereceğiz. Tekirdağ İl Teşkilatındaki görevlerimiz sona erdi. Türk Milliyetçiliği davamız ömrümüz var olduğu sürece, aynı heyecanla devam edecek. Bugüne kadar bizimle yol alan, seçimlerde sokak sokak, ev ev çalışan, bayrak asan, afiş asan, broşür dağıtan, yakınlarından oy isteyen, hiçbir şey yapamasalar dahi bizlerin kazanmasını gönülden arzu eden, iyi niyet besleyen herkese teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini arzuluyoruz” açıklamalarında bulundu.