Minikler performanslarıyla büyüledi

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Fevzipaşa İlkokulu bünyesindeki Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Herşey Çocuklar İçin' adlı eğlence programı, izleyenlerden tam not

GÜNDEM 26.05.2014 13:31:00 0
Minikler performanslarıyla büyüledi

Fevzipaşa İlokulu Anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Herşey Çocuklar İçin’ adlı eğlence programı önceki gün saat 11.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Musa Dinç gerçekleştirdi. Fevzipaşa İlkokulu bünyesindeki Anaokulu’nun yılsonu etkinliklerine katılımlarından dolayı tüm velilere teşekkür eden Musa Dinç, “Birazdan öğrencilerimiz tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösterileri izleyeceğiz. Fakat öncesinde sizlere okul öncesi eğitimin öneminden bahsetmek istiyorum” dedi.  

 

 

ÖĞRENME BECERİSİ 7 YAŞINA KADAR GELİŞİR

Çocuklarda zeka gelişiminin yüzde 70’inin 7 yaşına kadar tamamlandığına dikkat çeken Musa Dinç, “Çocuklarımızda öğrenme becerisi de bu yaşlarda gelişir. Bu kapsamda çocuğun grup içine katılması, sağlıklı ilişkiler kurması, kültürel değerlerine sahip çıkması gibi olgular da bu yaş aralığında gelişir. Bu dönemdeki sapma ve olumsuzluklar çocuğun bütün yaşamını olumsuz etkiler. Farklı kültür ortamlarından gelen çocuklar, ortak bir yetişme ortamına okul öncesi eğitim kurumlarında ulaşır. Çocuk, bu kurumlarda kendine güven duygusunu geliştirir” diye konuştu. 

 

 

BEYİNLERİ DAHA HIZLI ÇALIŞIR

Çocukların dilini kullanma yeteneklerinin de 7 yaşına kadar geliştiğini kaydeden Musa Dinç, “Çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarında insan davranışlarını tanımaya başlar. 3 yaşına kadar bir çocuğun beyni, bir yetişkininkine oranla 2,5 kat daha fazla çalışır. 6 yaşına kadar ise bir profösörün beyninden 2 kat hızlıdır. Okul öncesi eğitim alan çocuklar 15 yaşında yetenek sınavlarında yüzde 90-100 arası başarı sağlar. Yetişkin olduklarında ise daha sağlıklı iletişim kuran sosyal birer insan olurlar” dedi.

 

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Okul Müdürü Musa Dinç’in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladıkları gösterilere geçildi. Orkide Anasınıfı öğrencilerinin “Atam” adlı gösterisi ile başlayan program, Menekşe Anasınıfı öğrencilerinin “Orf” gösterisi ile devam etti. Orkide Anasınıfı öğrencilerinin “Farecikleré rondonuyla devam eden programda daha sonra ise Menekşe Anasınıfı öğrencileri tarafından “Vak Vak” dansı sahnelendi. Program, Papatya Anasınıfı öğrencilerinin dans gösterisi, Gül Anasınıfı öğrencilerinin “Vild Dansı”Papatya Anasınıfı öğrencilerinin “Aşk Aşk” dansı, Menekşe Anasınıfı öğrencilerinin “Bayrak” gösterisi ile devam etti. Program, tüm anasınıfları öğrencilerinin birlikte hazırladıkları “Biz Hep Böyleyiz” adlı dans gösterisi ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ