Dere yatakları temizlendi

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel taşkınlarının önüne geçebilmek adına gerçekleştirilen Dere Islah çalışmalarına tüm hızıyla devam eden KapaklÄ

GÜNDEM 24.05.2014 16:06:00 0
Dere yatakları temizlendi

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen sel taşkınlarına karşı dere ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Derelerin ıslahı kapsamında çalışmalara Atatürk Mahallesi Koru Sokak’tan başlayan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, “Burada kutu menfez yapımı tamamlandı. İstiklal Caddesi başında bulunan dere ile Tuna Caddesi’nde bulunan dere üzerinde dere yatağı temizlendi. Dere yatağının tabanı ve yan tarafları betonla kaplandı. Böylece hem derede akışkanlık hızı daha da arttırılmış oldu hem de dere yatağında meydana gelebilecek toprak kaymalarının da önüne geçildi” ifadelerini kullandı.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Havaların güzel olması sayesinde çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kış ayları gelmeden önce olası sel taşkınlarını önlemek amacıyla tüm önlemlerin alındığını belirtti. Dere yataklarında bulunan otların ve yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddelerin paletli kepçe ile toplanarak dere yataklarının temizliğinin sağlandığını kaydeden yetkililer, “Dere yataklarından çıkan malzemeler kamyonlarla dere yatağı yakınından taşındı. İnşallah bundan sonraki süreçte ilçemizde herhangi bir sel taşkını yaşanmayacak” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ