Kapaklı'da eğitim adına Önemli adımlar atılıyor!

Kapaklı, ilçe olmanın nimetlerinden faydalanmaya başladı. Özellikle eğitim alanında önemli adımların atıldığı Kapaklı'da gerçekleştirilen devlet yatırımlarıyla, eğitim konusunda ya?

GÜNDEM 24.05.2014 16:05:00 0
Kapaklı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Marmara Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, birçok devlet yatırımı ile ilçede eğitim alanında adeta bir devrim yaşanacağını ifade etti.

2 MESLEK LİSESİ YAPILACAK

Kapaklı’da İsmet Paşa Mahallesi’nde eğitim öğretim veren Yıldızkent Ortaokulu yanında bulunan 14 bin 500 metrekarelik TOKİ arazisinin, yapılan görüşmeler neticesinde ‘Milli Eğitime Devredilmek’ şartıyla hazine arazisi olarak Mal Müdürlüğü’ne devredildiğini kaydeden Ali Osman Orhan, “İlk etapta Atatürk Mahallesi Yeni Mezarlık mevkiinde yapılması planlanan 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi bu araziye yapılacak. Yeni Mezarlık mevkiindeki araziye ise ilçemizin ihtiyaçları kapsamında bir Endüstri Meslek Lisesi yapılmasını hedefliyoruz” dedi.

PROJELER İHALE AŞAMASINA GELDİ

Yıldızkent Ortaokulu yanındaki 14 bin 500 metrekarelik alanda yapılması planlanan Ticaret Meslek Lisesi’nin ihale aşamasında olduğunu dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, “Ayrıca ilçemizin yeni mahallelerinden biri olan Karaağaç’ta yapılması planlanan Kız Meslek Lisesi projesi de ihale aşamasına geldi. Bu projede Kız Meslek Lisesi bünyesinde bir de uygulamalı anaokulu yer alacak. Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, ihalelerin yapılmasının ve yer tesliminin hemen ardından yapım çalışmalarına başlanılacağını ve bahse konu liselerin en kısa süre içinde eğitim öğretime açılacağını kaydetti” ifadelerini kullandı.

ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK

Mithatpaşa Caddesi üzerine TOKİ tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Müdürlüğü’nce teslim alınan okulun da Eylül ayı itibari ile Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretim vermeye başlayacağını dile getiren Ali Osman Orhan, “Bunun yanında Atatürk Mahallesi’nde yapımına 2011 yılında başlanan fakat çeşitli nedenlerle tamamlanması uzayan anaokulu inşaatı da devam ediyor. Burasının da Eylül ayında eğitim öğretime yetiştirilmesi amaçlanıyor” dedi.

YOĞUNLUK AZALACAK

Bahçelievler Mahallesi’nde de bir ortaokul yapıldığını kaydeden Ali Osman Orhan, “Bu okulumuzun inşaatı ve sıhhi tesisat çalışmaları tamamlandı. İnce işçiliğin de yüzde 50’si tamamlandı. İnşallah 21 derslikli bu okulumuz da Eylül Ayı’nda eğitim öğretime açılacak. Böylece öğrenci yoğunluğu bakımından sıkıntı yaşayan Gazi Ortaokulu’nda rahatlama sağlanmış olacak” açıklamalarında bulundu. Orhan konuşmasının sonunda Kapaklı’ya yapılan yatırımların hayırlı olmasını temenni ederken, bu tür yatırımların devamının da geleceğini söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ