Türküsev, "Vicdan eğitimi önemli"

Tekirdağ Namık kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda dün gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı, Araştırmacı Yazar ve Beyaz TV'de Net Program'ını sunan Sevda TÃ?

GÜNDEM 23.05.2014 17:51:00 0
Türküsev,

ZAFERİN EN BÜYÜĞÜ KİŞİNİN KENDİSİNİ YENDİĞİDİR

Ünlü araştırmacı Yazar Sevda Türküsev konuşmasına hayata anlam katmak ve hayata meydan okumak için insanın öz güven olması olduğunu belirterek başladı. Türküsev, “Hayata anlam katmanın ya da hayata meydan okumanın en önemli unsur olduğunu bilmek gerek. O da bu konuda zaferin en büyüğü kişinin kendisini yenmesidir. Kişi önce kendisiyle barışık olmalı, özgüven sahibi olmalı, yaşamı sevmeli, çevresini ve arkadaşlarını sevmeli. Kişi bunlara sahip olduğunda hem kariyerini hem de özgüvenini kazanmıştır. Ve başarılı olmaması için de bir nedeni yoktur. Eğer insan kendisiyle çekişir ise hem yakınlarına hem topluma zarar verir ve şekilde de başarılı da olamaz. Olması da mümkün değildir” dedi.

 

 

KİŞİ HAYATA ANLAM KATMAK YA DA MEYDAN OKUMASI İÇİN VİCDAN HESABI YAPMALI

Araştırmacı yazar Sevda Türküsev, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsan yaptığı her işte vicdan hesabı yapmalı ve yapacağı işe de bu yönde bakmalı. Genelde her şey para değildir. Her şey de para olmadığına göre vicdan hesabı demek ki önemlidir. Her ne iş yaparsak yapalım o işi yaparken kendimizin vicdan hesabı yapması en doğrusudur” diye konuştu.

KİTAP OKUMAYAN İLE HİÇ OKULA GİTMEYEN ARASINDA BİR FARK YOK

Kitap okumayan ile okul okumamış insan arasında hiçbir fark olmadığını da belirten Yazar Türküsev, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu sözümü sakın unutmayın. Kitap okumayan ile okuma yazma bilen ve hiç okula gitmeyen arasında hiçbir fark yok. Tahsille eğitim çok farklı şeyler. Üniversite okumuş olabilirsiniz ancak eğer insan vicdan eğitimi yapmıyor ise birilerine zarar verir. Örneğin papatyaları çiğnerseniz ne yapmış olursunuz zarar vermiş olursunuz. Bir basit bir örnek. Evrensel hukukta bilgisizlik olmaz. Kuran-ı Kerim’de bile çalışın diyor. Eğer çalışırsanız Allah size karşılığını verir diyor” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN HEDEFİ YOK

Araştırmacı yazar Sevda Türküsev, gençlerin hedefi olmadığını, hedefsiz olarak yaşam sürdüğünü ve bu şekilde olanların hayata bir anlam katamayacağı gibi hayata da meydan okuyamayacaklarını belirtti. Türküsev, “İnsanlar, birbirlerine ve hayat modellerine göre saygılı olmamalı.  Günümüz gençlerinin çoğunun yaşamla ilgili hedefleri yok. Bu konuda yaptığım bir araştırmada da bunu ortaya koydum. Şu an sizlere sorsam her birinizin ister kız ister erkek olsun her birinizin birkaç tane sevgilisi vardır. Siz neyinize güveniyorsunuz eliniz ekmek mi tutuyor da sevgiliniz oluyor? Siz ancak birbirinizle birer iyi arkadaş olursunuz. Ne zaman eliniz ekmek tutacak para kazanmaya başlayacaksınız, hayatı anlayacaksınız o zaman sevgiliniz olsun. Çünkü sizin daha hedefleriniz yok. Hayatı anlamak ya da meydan okumak için kişinin hedefi olmalı. Özellikle çocuk kadınlara ben çok karşıyım ve bu konuda da mücadele ediyorum. Ben kendine Müslüman değilim ben tüm toplumun her kesimini düşünen ve onların iyiliğini, rahatlığını, insanca yaşamasını isteyen biriyim. Günümüzde çocuklar anne ve babaya “Uf ya” diyor. Anne ve babaya “Uf ya” denmez. Onlar sizin arkadaşınız değil. Sizi yetiştiren büyüten ve hayata hazırlayan kutsal varlıklardır” şeklinde konuştu.

VİCDAN EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Sevda Türküsev,  kişinin Vicdan eğitimi sahibi olması gerektiğini de belirterek, “Özellikle şunu da belirtiyorum. Vicdan eğitimi ve İslam eğitimi de çok önemli. İslam eğitimi alan kişi vicdanen de rahat olur çünkü kişide şefkat duygusu ön plana çıkar ve içinde kötülük yoktur. Bu eğitimlerden yoksun kişiler kötülük yapar. Çünkü onlarda vicdan şefkat duygusu yoktur. Hayatta sabırsız olmayacaksınız. Kontrolsüz olmayacaksınız. Anladığınız şeyi yapacaksınız. O şeyi nasıl anlıyorsanız anladığınız gibi yaparsınız. Hayatınız da o şekilde devam eder. Herkes yaşadığı tarzı ortaya koyuyor ve bu da toplumu ve kendini yanıltıyor. İş anlamında kuralına göre hareket edilmeli. Eğer bir işe girecekseniz önce vücut dilinizi, ses tınınızı iyi kullanacaksınız. Bunlar çok önemli” diye konuştu.

BİLGİMİN ZEKÂTINI DEVLET OKULLARINDA ÖĞRENCİLERE FİKİRLERİMİ PAYLAŞARAK VERİYORUM

Araştırmacı Yazar Sevda Türküsev konuşmasını şöyle tamamladı “Ben bugün buraya koşarak geldim. Hem de hiç bir ücret talep etmedim. Ben devlet okullarında okuyan öğrencilere bilgilerimi paylaşarak bilgimin zekâtını veriyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bilgiyi paylaşmak çok güzel bir duygu. Bu gün burada benim fikirlerimden umarım çok iyi şeyler çıkarmışsınızdır. Sizlerden de yarın yazarlar çıkacaktır. İşte o zaman beni çok daha iyi anlayacaksınız”.

Türküsev’in konuşması sonrasında ÇEMYO öğretim görevlisi Özlem Berkdemir  Türksev’e  plaket takdim etti. Ardından kokteyl verildi.

 YAZAR SEVDA TÜRKÜSEV’İN YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

Araştırmacı Yazar ve TV programcısı Sevda Türküsev’in yayımlanmış şu eserleri bulunuyor: Yuvayı dişi Kuş Yapar, Her Halükarda Kadın, Duygu Kontrolü ve Kişisel Başarı, Başındaki Örtüyü kirletme, Ben Başarmak için Doğdum, Başarının 101 Sırrı, Başarılı Kadının Alfabesi, Erkeksen Aldatma Kadınsan Aldanma,Muhafazakâr Burjuva, Muhafazakâr Çapkınlar. Türküsev, her Cuma günü de saat 20.30’da Beyaz TV’de Net Gündem adlı programı sunuyor.

Haber / Seyit SÜREN