Merkeze alınan Edirne Valisi Duruer: "Hiçbir görev baki değildir"

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalarda merkeze alınan Edirne Valisi Hasan Duruer, "Hiçbir görev baki değildir. Önemli olan bulunduğunuz süre içerisinde bir anlam katabilmeniz, ayrıldıÄ

GÜNDEM 23.05.2014 15:57:00 0
Merkeze alınan Edirne Valisi Duruer: "Hiçbir görev baki değildir"

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne AB Bilgi Bürosu'nun düzenlediği fotoğraf sergisine katıldı. Fotoğraf sergisinin açılışını yapan Duruer, sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanlığı kararıyla yapılan atamalar kapsamında merkeze alınan Vali Duruer, "Valiler Bakanlar Kurulu'yla tayin olurlar, Bakanlar Kurulu kararıyla alınırlar. Siyasi iktidar kiminle çalışacağına kendisi karar verir. 21 ay önce tayin olduğumda Bakanlar Kurulu'na Osmanlı’nın başşehrine hizmet etmeyi nasip ettikleri için teşekkür ediyorum. Şu anda merkez valiliğine gideceğim. Merkez valiliği de kutsal görevlerden bir tanesidir. Hiçbiri baki değildir, her şey gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğunuz süre içerisinde bir anlam katabilmeniz ayrıldığınız zamanda alnınızın açık, yüzünüzün ak, başınızın dik olmasıdır. Ben Edirne halkının bu süre içerisinde bana gösterdiği teveccühe teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk'a da şükrediyorum, Osmanlı’ya uzun yıllar başşehirlik yapmış olan Edirne’ye tarihi mirasımıza hizmet etmeyi nasip ettiği için" ifadelerini kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalarda Edirne Valisi Hasan Duruer merkez valiliğine çekilirken, Merkez Valisi Dursun Ali Şahin de Edirne Valiliğine atandı. 

 

Haber Merkezi