Ayçiçeği silosunda feci ölüm

Çorlu'da Trakya Birlik'e ait entegre tesislerinde çalıştığı ayçekirdeği dolu silonun içine düşen işçi, hayatını kaybetti.

GÜNDEM 23.05.2014 13:10:00 0
Ayçiçeği silosunda feci ölüm

İddiaya göre Ünal Soyugüzel (19), yeni işe başlayan arkadaşına işi öğretmek için gündüz vardiyasından çıktıktan sonra gece tesislere geldi. 25 metre yüksekliğindeki 800 ton ayçekirdeği kapasiteli silonun içine giren iki işçiden Ünal Soyugüzel, dengesini kaybederek 600 ton ayçiçeğinin içine düştü. Silonun vakum sisteminin çalışmasından dolayı Soyugüzel ayçiçeklerinin içine gömülerek gözden kayboldu. Arkadaşı ise, "Elimi uzattım ama tutamadım" diyerek hemen silodan inip görevlilere haber verdi. 

 

 

Olayların ardından Trakya Birlik görevlileri, sağlık görevlileri, Çorlu Belediye İtfaiyesi, AFAD ve jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, Ünal Soyugüzel'i çıkarmak için silonun alt kısımlarını delerek ayçiçeğini boşaltmaya başladı. Görevliler küreklerle silonun içini boşaltırken, siloda çalışan Soyugüzel'in arkadaşları ile görevliler arasında arama çalışmaları sırasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Boşlatma işleminin hızlandırmak için çevre ilçelerden takviye ekipler istenirken, Ünal Soyugüzel, yapılan çalışmalar sonucu 6 saat sonra silonun dibinde ölü bulundu. 

Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı iş güvenliği uzmanının gözaltına alınması talimatını verirken, jandarma incelemelerini sürdürüyor.

 

Haber Merkezi