Kırklareli'nde 'gezi' davalarında 160 beraat daha

Kırklareli'nde Gezi eylemleri sırasında toplantı ve yürüyüş kanunlarına aykırı fiilde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 222 sanığın davasında 160 beraat kararı alındı.

GÜNDEM 23.05.2014 13:07:00 0
Kırklareli

2013 yılının Haziran ayında, Kırklareli'nde düzenlenen Gezi eylemlerine katılan 222 kişinin duruşmaları, Kırklareli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmalarda 160 beraat kararı alınırken, davaya iştirak etmeyen 62 kişinin dosyası tefrik edildi. Savcılık makamında ifadesi bulunmayan 4 kişi içinse yakalanma kararı alındı.

Sanık avukatlarından Özgün Duman, yaptığı açıklamada, "Beraat sayılarımız artıyor ama üzücü olan bu davaların hala devam ediyor olması. İnsanlar bu yargılamalara gelerek zaten cezalandırılıyorlar. Aşağı yukarı 3 aydan beri insanlar devamlı mahkemelerdeler. Hatta bir kısım sanıklar hakkında zorla getirme, yakalama kararları verildi. Bunlar ayrıca yargı eliyle insanların cezalandırılması anlamına geliyor. İnsanlar vicdanlarının sesini dinledikleri için burada yargılanıyorlar. Diğer davaların da beraatle sonuçlanacağını düşünüyoruz" dedi.

 

Haber Merkezi