CHP Tekirdağ Gençlik Kolları'ndan Soma açıklaması

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tekkeşinoğlu, bireysel zenginleşmeyi değil, toplumsal zenginleşmeyi sağlayan ve üreten bir yapıyla katliamların önüne geçilmesi gerektiğini söyle

GÜNDEM 22.05.2014 21:53:00 0
CHP Tekirdağ Gençlik Kolları

CHP Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Gençlik Kolları, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları adına basın açıklamasını okuyan CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Eylem ve Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgün Tekkeşinoğlu, "Soma’da yaşananlar Türkiye işçi sınıfı tarihine eklenecek yeni bir felaket olarak yerini almıştır. Günlerdir ana akım medyadaki tartışmalar sahte ve gerçeği yansıtmamaktadır. Meselenin gerçekliği ve bu bozuk sistem yeniden revize edilmelidir. Tüm bunlara karşılık bizlerse haklılığımızı tarihimizden almaktayız. Geçmiş yıllarda Genel Başkanlarımızın maden ocaklarına yaptıkları ziyaretler aslında bizlere hangi cephede yer almamız gerektiğini göstermektedir. Madenler ortak kamusal alandır. Bu sebeple bu alanların özel şirketler tarafından işletilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bireysel zenginleşmeyi değil, toplumsal zenginleşmeyi sağlayan ve üreten bir yapıyla bu katliamların önüne geçilmelidir. Yılbaşını Soma’da maden emekçileriyle geçiren bir Genel Başkanın Gençlik Örgütleri olarak emekçilerin haklarını her daim savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasına CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Harbi, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Koşar, Süleymanpaşa Gençlik Kolları Üyesi Dilara Otman ve basın mensupları katıldı.

İHA