Yeşil alan için kepçenin önüne oturan Kıymet Teyze: "yine gelsinler yine otururum"

Edirne'de evinin önündeki yeşil alanı korumak için kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, kendisine destek veren Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret ederek, "Yine gelsinler, yine oturu

GÜNDEM 22.05.2014 21:52:00 0
Yeşil alan için kepçenin önüne oturan Kıymet Teyze: "yine gelsinler yine otururum"

 

Edirne'nin Kıymet Teyzesi olarak bilinen Kıymet Peker, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Peker'i kapıda karşılayan Başkan Gürkan’ın kendisine parkın ismini Kıymet Teyze Parkı koyacağını söylemesi üzerine Peker, arsa sahibinin rızası durumunda kabul edeceğini söyledi. 

Başkan Gürkan, "Seçildiğimin ilk günüydü, hatta 24 saat bile dolmamıştı. Mahalle sakinlerinden Süleyman Sır, seçimlerden bir gün önce partiye gelerek parkla ilgili beni bilgilendirmişti. Ben de yarın seçim var, seçimden sonra pazartesi görüşelim demiştim. Biz de ilk işimizin bu olacağını söylemiştik. Cumartesi konuştuk, pazar seçimleri kazandıktan sonra da pazartesi belediye başkan yardımcısı arkadaşları çağırmıştım protokol evine, oradayken telefon geldi. 'Yeşil alan eylemi var bir teyze kepçenin önüne oturdu, kalkmıyor' dediler" şeklinde konuştu. 

Yeşil alan için Edirne İdare Mahkemesi'nin çok yerinde bir kararla kısa sürede yürütmeyi durdurma kararı verdiğini dile getiren Başkan Gürkan, "Biz zaten fiili olarak durdurmuştuk, mahkeme de bunu tevsik etti kararıyla. Hukuki süreç devam ediyor. Bu hukuki süreç tamamlandığında biz orasını tekrar çocuk oyun parkı haline getireceğiz. Yine Kıymet Teyze'nin torunları orada oynamaya devam edecek. Oraya hep beraber Kıymet Teyze tabelası asacağız" dedi.

Bursa seyahatinin ardından Başkan Gürkan'ı ziyaret eden Kıymet Peker de, "Yine gelsinler yine otururum. Ömrüm varsa 5 sene sonra da olsa yine otururum" diye konuştu.

Parka arsa sahibinin eşinin isminin verilmesi gerektiğini belirten Peker, "Benim adımı vermeyin evladım. Oranın sahibinin eşinin adını verelim oraya. Oradan başka açık alanımız yok. Deprem olsa, yangın olsa gideceğimiz yer orası. Eğer mal sahibinin eşi ismini vermeyi kabul etmezse o zaman ben kabul ederim. Çocuklarımız orasının parka kavuşmasını bekliyorlar. Orası etrafı binalarla çevrilmiş bir yeşil alan başka da yerimiz yok" ifadelerini kullandı.

MAHALLE SAKİNİ SÜLEYMAN SIR MAHKEMENİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI SAĞLADI 

Ortada kalan yeşil alan için Edirne İdare Mahkemesi'ne başvuru yapan ve yürütmeyi durdurma kararı çıkarılması için uğraş veren mahalle sakinlerinden emekli Albay Süleyman Sır, "Başkanımıza Kıymet Teyze ve mahalle sakinleri olarak teşekkür ziyareti için geldik. Gerçekten siyasi tarihimizde ben bugüne kadar görmedim bir belediye başkanının eylemcilerle birlikte kepçenin önüne otursun. Herhalde çok nadir görülebilecek bir olay" dedi. 

İHA