Kapaklı'da sosyal hayat canlanıyor

Özellikle ilçe olduktan sonra daha da hızlanan park yapım çalışmaları kapsamında İsmet Paşa Parkı'nın yapım çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mand

GÜNDEM 21.05.2014 20:42:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa Mahallesi’ne yapılacak olan İsmet Paşa Parkı’nın yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

PARKTA YOK YOK

Proje alanının 17 bin 50 metrekare olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, “Konut yaşamına uygun, vatandaşlarımızın ailesiyle beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri bir park yapıyoruz. Çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek tasarlanan, İsmet Paşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi 1 adet su deposu, Amfi sahnesi, oturma alanları ve havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yer alacak. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlanacak. Şehir parkları insanların nefes almalarını sağlar. Şehrin içinde yer almasına rağmen gürültüden, karmaşadan, düzensizlikten uzaktır. Şehir dışına çıkamayan vatandaşlarımızın imdadına koşar” dedi.

HERKESE HİTAP EDİYOR

Mandalı, “Büyük şehirde yaşayan insanların psikolojileri diğer şehirlerde yaşayan insanlara göre daha kolay bozulabildiği için parkların getireceği sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için faydalıdır. Parkların aynı zamanda sosyal alanlar olarak da sık kullanılır. Çocuklarımızın ve ailelerimizin sosyalleşmeleri için en uygun alanlar arasında yer alır. Bu alanlar ilçemizde yaşayan her türden vatandaşımıza hitap ettiği için toplumsal anlamda eşitliğin doğal olarak bulunduğu mekânlardan biridir” açıklamalarında bulundu.

SOSYAL ALANLARI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ

Yeni parkların Kapaklı için bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Mandalı, “İlçemizin her köşesinde vatandaşlarımızın rahat edebilmelerini amaçlayarak yaptığımız alanlar bu bağlamda misyonunu tam olarak gerçekleştirmiştir. Her gün parklara akın eden binlerce kişiyi gördükçe heyecan duyuyoruz. Vatandaşların hayır duaları bile bizi mutlu etmeye yetiyor. Mevcut parklarımıza olan yoğun teveccüh başka yerlerde de park açmamız için bize yol haritası oldu. Bu kapsamda diğer büyük park projelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Hacılar Çeşmesi Parkı projemizin de yapımına başladık. İlçemizde sosyal alanları daha da arttıracağız. Bu parklarımızla birlikte ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız için vazgeçilmez alanlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

KAPAKLI’DA SOSYAL YAŞAM CANLANDI

Kapaklı’da İsmet Paşa Mahallesi’nde ikamet eden evli ve iki çocuk babası 38 yaşındaki Ferruh Kurt, 12 yıldır Kapaklı’da ikamet ettiğini belirterek, “Kapaklı’ya ilk geldiğimiz yıllarda burada hiçbir şey yoktu. Gezebilecek, ailemizle vakit geçirebilecek alanlar yoktu. Evden işe, işten de eve gidip geliyorduk. Zamanla ilçe genelinde birçok park yapıldı. Bu sayede insanlar dışarı çıkmaya başladı. Kapaklı’da sosyal yaşam canlandı. İsmet Paşa Parkı gibi projeler sayesinde ailemizle birlikte dışarıda vakit geçirebileceğimiz alanların sayısı da artmaktadır. Bu kapsamda Kapaklı Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER DE HALLERİNDEN MEMNUN

Okuldan sonra bir marketten aldıkları cips ve gazozlarla İsmet Paşa Mahallesi’nde yapılan parka gelen küçük öğrenciler de özellikle parklarda bulunan oyun gruplarının kendileri için ne kadar önem arz ettiğini dile getirdi. Okul sonrası bazen parka gelerek burada oyunlar oynayan ve birbirleri ile sohbet eden öğrenciler, böylece kötü alışkanlıklardan da uzak durmuş oluyor. Küçük öğrenciler de yapılan park çalışmaları nedeniyle Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini dikle getirdi.    

Haber / Ahmet KARDEŞ