En kaliteli süt Tekirdağ'da

21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Tekirdağ'da yapılan yoğurt yeme yarışması, öğrenciler arasında büyük çekişmeye sahne oldu. Yoğurdu herkesten önce bitirmeye çalışan ö?

GÜNDEM 21.05.2014 20:29:00 0
En kaliteli süt Tekirdağ

Dünya Süt Günü, Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program kapsamında Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Park’ta yoğurt yeme yarışması yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada öğrenciler yoğurdu en önce bitirebilmek için kıyasıya yarıştı. Öğrenciler, gözleri kapalı bir şekilde birbirlerine yoğurt yedirirken çevredeki vatandaşlar da heyecanlı anlar yaşadı.

Yarışmaların yanında Tekirdağlı süt ve süt ürünleri üreticilerinin açmış olduğu stantlarla vatandaşlara süt ürünleri ikram edildi.

Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak programda yaptığı konuşmada, Tekirdağ’da üretilen sütün Türkiye’nin en kaliteli ve hijyenik sütü olduğunu söyledi.

Etkinlikle vatandaşlara ve öğrencilere sütü ve süt ürünlerini tüketmesi konusunda dikkat çekmek istediklerini dile getiren Soyak, "21 Mayıs Dünya Süt Günü bütün dünyada Süt Günü olarak kutlanıyor. Dolayısıyla biz de bugüne ayrı bir önem veriyoruz. Süt tüketiminin arttırılması, süt ürünlerine olan ilginin arttırılması amacıyla bu organizasyonu yaptık. Bu çalışmanın süt ürünlerine ilgiyi arttıracağını, süt tüketimini artıracağını ve önemli proteine sahip olan süte olan ilgiyi arttıracağını düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

"HASTALIKTAN ARİ BÖLGEYİZ. EN KALİTELİ SÜT BİZDE"

Trakya Bölgesi’nin şap hastalığından ari bölge olduğunu bu yüzden en kaliteli sütün Trakya Bölgesi’nde hatta Tekirdağ’da olduğunun altını çizen Soyak, "Türkiye’nin en kaliteli ve en hijyenik sütleri Tekirdağ’da üretilmektedir. Çünkü hayvanlarımız sağlıklı ve 25 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nden şap hastalığı arilik belgesine sahibiz. Bu sağlıklı hayvanlarımızdan elde edeceğimiz sütleri hijyenik ortamlarda sağacak bilince ve beceriye sahip çiftçilerimiz var" dedi.

İHA