ÇTSO Üyelerine Türk-Kanada İş Konseyi Toplantısına Katılma çağrısı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, DEIK/Türk-Kanada İş Konseyi ve CTBC tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde Montreal´de 11.Yıllık Ortak Konferans düzenleneceği duyuruldu. Oda tarafından yapılan açıklamada Y?

GÜNDEM 21.05.2014 20:04:00 0
ÇTSO Üyelerine Türk-Kanada İş Konseyi Toplantısına Katılma çağrısı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre DEIK/Türk-Kanada İş Konseyi ve CTBC tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde Montreal´de 11.Yıllık Ortak Konferans düzenlenecek. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Montreal’de yapılacak olan toplantının iş adamları için bir fırsat olduğunu söyledi.

TÜRK-KANADA İŞ KONSEYİ TOPLANTISI MONTREAL’DE YAPILACAK

 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odasından yapılan açıklamaya göre, (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) DEIK/Türk-Kanada İş Konseyi ve CTBC tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde Montreal’de 11.Yıllık Ortak Konferans düzenlenecek.  3 Haziran 2014 tarihinde Türk Havayolları’nın da Montreal hattına yapacağı ilk uçuşu dolayısıyla seyahat edecek heyete, 1-3 Haziran 2014 tarihlerinde 33. ATC - TAIK Yıllık Konferansı için Washington D.C.’de bulunmaları istendi. Bu toplantıya Türk işadamlarının da katılımının beklendiği ve ÇTSO üyelerinden bu toplantıya katılmak isteyenlerin form doldurduğu belirtildi. Toplantının Kanada iş dünyası katılımını İş Konseyi karşı kanat kuruluşu CTBC, yerel partner olarak Montreal Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğü de ifade edildi.

TÜRKİYE-KANADA STRATEJİK EKONOMİK İŞBİRLİĞİ KURULMASI HEDEFLENİYOR

Türkiye-Kanada ekonomik ilişkilerinde 2013-2014 döneminde önemli gelişmelerinde kaydedildiği açıklamada, “ Kanada, Türkiye’yi bölgedeki stratejik partneri ilan ederek Kanada hükümeti olarak özel sektörüne yol gösterici olmaktadır. Ayrıca Kanada-Türkiye ekonomik ilişkilerinde öncelikli konularda tavsiye kararları içeren bir rapor ilgili Kanada Senatosu komitesi tarafından yayınlanmıştır. Türkiye-Kanada Stratejik Ekonomik İşbirliği mekanizmasının kurulması ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine başlanması 2014 yılı iki ülke hükümetlerinin takvimlerinde yer alan hedeflerdir. Bu önemli toplantıya katılmak isteyen üyelerimiz DEİK’e (e-posta: americas@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.”denildi.

BU FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Türk-Kanada İş Konseyi toplantısı bir sanayi bölgesi olmamız dolayısıyla bizler içinde önemli. Bu nedenle bu toplantıya özellikle sanayicilerimizin katılmasını istiyoruz. Kanada ile ticari ilişkilerimizi üst seviyelere çıkartma anlamında da bizim için önemli bir toplantı niteliği taşıyan Türk-Kanada Stratejik Ekonomik İşbirliği mekanizmasının kurulması ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin gerçekleşecek olması nedeniyle bizim için ayni zamanda ayrıcalıklı bir fırsattır ve mutlaka katılım sağlanarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum” dedi.

Haber / Seyit SÜREN