Stajyerlere yeni bakış

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ardından ikinci müşterek meslek komitesi toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; odanın girmiş olduğu akreditasyon sürecinde birinci adımı olumlu bir şekilde geçti?

GÜNDEM 20.05.2014 17:36:00 0
Stajyerlere yeni bakış

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bir yıllık çalışma dönemini geride bırakarak ikinci müşterek meslek komitesi toplantısını yaptı.

ODANIN AKREDİTE SÜRECİ İYİ GEÇİYOR

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, meclis üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin katıldığı toplantı dün saat 15.30’da ÇTSO Konferans Salonu’nda yapıldı.  Odanın akreditasyon sürecini anlatan Eğitim ve Kalite Sistem Yöneticisi Asude Çelen, odanın akredite başvurusunun kabul edilmesinin ardından Aralık ayında seminere katılım gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

“Genel bilgilendirmenin ardından akreditasyonun temelini oluşturan ISO9001 Temel Kalite ve Dokümantasyon Eğitimi Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde akreditasyon başvurusu kabul edilmiş olanlara 10-12 Mart tarihleri arasında verildi” diyen Çelen, “ Odamız girmiş olduğu akreditasyon sürecinde birinci adım olan geliştirme ziyaretini Mart ayında olumlu bir şekilde geçirmiştir. Meclis toplantımızda TOOB Akreditasyon Genel Sekreteri Volkan Tufan tarafından bilgilendirme yapılmıştır” dedi.

 

 

KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ise dilek ve temenniler kısmında söz aldı. Ülker, sekizinci meslek komitesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anımsatarak “Sanayide kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Yaptığımız çalışmalarda meslek okullarının eğitimlerinin ve pratik çalışmalarının yeterli olmadığını gördük. Bunun için de çalışma yapıyoruz. Eğitim çalışmalarında örnek gösterilen Almanya’da ki eğitimleri inceledik” dedi.

MALZEME EKSİKLİĞİ VAR

Sanayi kuruluşlarına bu çalışmalarda büyük görev düştüğünü ifade eden Ülker “ Sanayi kuruluşlarının her birinin atölyeleri, ustaları ve usta öğreticileri var. Her sanayici kuruluşu meslek okulu öğrencilerini istihdam ediyor. Atölye çalışmaları orada sağlanıyor. Meslek liselerinde atölyeler gerçekten çok zayıftır. Malzeme ve alet eksikliği bulunmaktadır.

Bunları gidermek ülke ekonomisi ve imkanlar nedeniyle kolay değildir. Biz meslek komitesi olarak faaliyet olarak sunmak istiyoruz. İlk fırsatta sanayiciler ile toplanıp onlara gelen stajyerlere stajyer gözü ile bakmaları, tamamen atölyede kendi branşlarında eğitmelerini isteyeceğiz. Bu tamamen görüş değişmesidir. Biz sanayide bu elemanları biraz kendi ihtiyaçlarımız için değerlendiriyoruz. Onlara yeterince bizim imkanlarımızdan sunamıyoruz. Sanayicilerden fikri genişletmek istiyoruz”  ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan TEKER