Tekirdağ, Süt Günü'nü kutluyor

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman; 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün Tekirdağ'da da etkinliklerle kutlanacağını açÄ

GÜNDEM 20.05.2014 16:43:00 0
Tekirdağ, Süt Günü

Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından, Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı.

Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayısın, Dünya Süt Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Kutlama günün amacı; sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve ürünleri tüketimini arttırmak olarak ifade ediliyor.

TEKİRDAĞ’DA DA BUGÜN KUTLANIYOR

Bu yıl 23sünü kutlayacağımız Dünya Süt Günü Tekirdağ’da da bir dizi etkinliğe sahne olacak.

İlk olarak saat 09.00 itibariyle Tuğlalı Park'ta tören düzenlenecek ve sütün önemi konusunda basın açıklaması yapılacak. Daha sonra süt ve süt ürünleri üreten firmaların katılımıyla açılacak olan stantlarda halka ürün tanıtımı yapılacak. Ayrıca öğrencilere içme sütü ikramı gerçekleştirilecek.

İkinci etkinlik; saat 13.30’da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacak. Burada "Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği" konulu panel gerçekleştirilecek. Panele Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci başkanlık edecek. Panelist olarak  Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Bilal Bilgin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Başkan Şaban Aytaç, Tekirdağ Süt Üreticileri Birliğinden Başkan Şerif Baykut ile Kaanlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasından Süt Alım Şefi Murat Engin görev alacaklar. 21 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak olan etkinliğe tüm Tekirdağ Halkının davetli olduğu kaydedildi.

Haber / Ahmet KILAVUZ