Sağlıkta evden takip dönemi

Liv Hospital ve Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri işbirliği ile diyabet ve hipertansiyon hastalığı olanlar gece gündüz 7/24 takip altında. Liv Hospital Tele Diyabet ve Tele Tansiyon takibi ile kronik hastaların yanı

GÜNDEM 20.05.2014 16:38:00 0
Sağlıkta evden takip dönemi

Hastanın her gün aldığı günlük tansiyon ve kan şekeri değeri özel bir veri aktarım cihazı ile kullanıcı tarafından anında hasta takip sistemine aktarılıyor. Takip merkezinde kullanılan özel bilgisayar yazılım programı ile Liv Hospital’da ilgili uzman hekime düzenli olarak hastanın günlük ölçümleri rapor ediliyor. Hastalık takibinde yaşanacak acil bir durumda, uzman ekipler hemen devreye girip, hastanın adresine ücretsiz ambulans gönderimi yaparak, ilgili doktora yönlendirilmesini sağlıyor.

SAĞLIKTA EVDEN TAKİP DÖNEMİ

Liv Tele Diyabet ve Liv Tele Tansiyon Takip Sistemi ile kronik hastalıkların seyri kontrol altında tutulurken, kullanıcıların talebiyle ölçüm değerleri yakınları tarafından da internet üzerinden takip edilebiliyor. Bu sayede hasta yakınları da, sevdiklerinin düzenli kontrol altında ve  güvende olduğunu bilmenin rahatlığını yaşıyor. Türkiye’de yaklaşık 22 milyon kronik hasta olduğunu belirten Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti “Ülkemizde ölüm nedenlerinin başında kronik hastalıklar geliyor. Nüfusun üçte birinin kronik hastalığı bulunmasına rağmen, ülkemizde kronik hastalıkların erken safhada tanısı konulamıyor, tanısı konan hastalarda da yeterli tedavi yapılamıyor. Özellikle diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar için düzenli ölçüm ve takipler hayati önem taşıyor. Liv Tele Diyabet ve Liv Tele Tansiyon Takip Sistemi ile kronik hastaları 7/24 evden takip ediyoruz. Böylece hastaların yaşayabileceği sorunların azaltılmasını hedefliyoruz. Hizmet kapsamında medikal çağrı merkezi, doktor takibi ve danışmanlığı, ihtiyaç halinde ise adrese ücretsiz ambulans gönderimi yapılıyor” diyor.

 

 

KRONİK HASTALAR YALNIZ DEĞİL

Liv Tele Diyabet hizmetiyle, hastaların şeker değerlerinin düzenli kayıt altına alınarak, kontrol edilmesinin, tedaviye uyumunun artırıldığını söyleyen Liv Hospital Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Serpil Salman,“Kan şekeri ölçümünün düzenli aralıklarla doktor kontrolünde takibini yapmak, diyabet tedavisinde büyük yarar sağlıyor. Cep telefonu ve internetten haberleşmenin yaygınlaşması ile bu konuda önemli mesafe kat edildi. Liv Tele Diyabet Sistemi ile hastalar daha dinamik, düzenli ve kayıtlı bir şekilde izlenebilecek. Daha da önemlisi, yalnız yaşayan, acil durumlarda destek ihtiyacı olan diyabetlilere önemli bir avantaj sağlayacak” diyor. Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, Liv Tele Tansiyon takibinin Türkiye’de 15 milyon tansiyon hastası için çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Tekin Akpolat “Hipertansiyon tedavisinde hasta ile hekim arasında sık ve kolay iletişimin önemi büyük. Sistem sayesinde düzenli olarak yapılan tansiyon ölçümü, tedaviye uyum sağlamaya teşvik ederek, ileride oluşabilecek kalp, damar, böbrek, göz ve sinir sistemi hasarlarına bağlı felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği ve görme kaybı gibi komplikasyonların da önlenmesi hedefleniyor” dedi.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN