Darüşşafaka'ya giriş sınavı için son tarih 28 Mayıs

Türkiye'de 151 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. Belirlenen 20 ilde, 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekle

GÜNDEM 20.05.2014 16:20:00 0
Darüşşafaka

Kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 151. yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

 ÖĞRENCİLERİN TÜM MASRAFLARI DARÜŞŞAFAKA TARAFINDAN KARŞILANIYOR

2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 945 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. 2012 yılında düzenlenen Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor.

HER İLİN SINAV BİRİNCİSİNİN EĞİTİM GİDERLERİNİ TÜRKİYE İŞ BANKASI KARŞILIYOR

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Türkiye İş Bankası “81 İlden 81 Öğrenci” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, her ilin sınav birincisinin tüm giderlerini karşılanıyor.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME BAŞARILARI

Darüşşafaka Lisesi’nin, 2013 yılında 57 mezun verdiği ve bu mezunların 56’sının bir yükseköğretim programına yerleşerek; genel başarı oranının % 98 olarak gerçekleştiği ifade ediliyor.

2013 mezunu 139. Dönem Darüşşafakalılar içinde dereceye giren ilk üç öğrencinin üniversite tercihleri ise şöyle gerçekleşti: Dönem birincisi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; dönem ikincisi Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Makine Mühendisliği ve dönem üçüncüsü ise, dil alanında 307’nci olarak Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü.

2012 yılında Darüşşafaka Lisesi’ni 2.’likle bitiren ve ÖSYS’de Türkiye 63’üncüsüolarak İTÜ’ye birincilikle giren Füsun Cemre Karaoğlan’ın, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde eğitimine devam ettiği vurgulanıyor.

 Darüşşafaka Giriş Sınavı belirlenen 20 ilde 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

 Haber / Merve ERDUĞAN