Ne çekiyorsak 'sevgisizlikten'

"Ailede Sevgi ve Ailede Samimiyet" konulu panelde konuşan Kırklareli İl Müftü Vekili Adnan Zeki Bıyık "Toplum ne çekiyorsa sevgisizlikten çekiyor" dedi.

GÜNDEM 20.05.2014 16:15:00 0
Ne çekiyorsak

 

Ailede Sevgi ve Ailede Samimiyet konulu panel Kırklareli İl Müftülüğü tarafından 15 Mayıs 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonunda düzenlenen panele; Kırklareli İl Müftü Vekili Adnan Zeki Bıyık, Müftü Yardımcısı Ömer Ünal, Şube Müdürü Osman Küçük, İl Vaizi Bünyamin Akgül, kurum personeli ve vatandaşlar katıldı.

Ali Akgünün Rum Suresi 20-24. Ayetleri okumasının ardından bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Bıyık şunları kaydetti:

“Konumuz Ailede sevgi ve samimiyet. Her alanda sevgi şart ama bu alanda daha fazla. Allahu Teâlâ buyuruyor beni çok anınki bende size zor zamanınızda elimi uzatayım. Allahı sadece zor zamanlarda değil, geniş zamanlarda hatırlayın ki, Oda sizin zor zamanınızda yetişsin. Bu hepimizde vardır. Allahı çok seviyoruz. Ama o zaman ona olan sevgimizi belli edelim. Bol bol zikredelim, tesbih edelim. Kötü bir iş yapacağımız zaman aklımıza getirelim; Allah bunu sevmiyor. Sevgi budur. Cenab-ı Allaha sevgide zirve yaparsanız, otomatik olarak iyi insan olursunuz. Eşinize, çocuğunuza, çevrenizdeki herkese iyi davranırsınız, samimi olursunuz. Sevgiyi sağlam yerden alırsanız, rabbin katından; herkese faydalı olur. Ya vedud Zikrini çokça diyelim. Ya Vedud Allahın isimlerindendir. Manası sevgi demektir. Allahın sevgi ismidir. Sevgiden sıkıntısı olanlar, merhameti az olanlar Ya Vedud desin. Sayılara sığdırmayın, ne kadar söylerseniz, o kadar iyidir, etkisi büyüktür. Rabbül Âlemin sevgiyi ve samimiyeti aramızda bir veba mikrobu gibi yayılmasını nasip etsin. Çünkü toplum ne çekiyorsa bu sevgisizlikte çekiyor”.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Baş Vaizi İmran Elagöz Taşkın Ailede Sevgi, Güngören İlçe Vaizi Nimet Yımazda Ailede Samimiyet konusundaki sunumlarını yaptılar. Sunumun sonunda sunumu gerçekleştiren İstanbul Baş Vaizi İmran Elagöz Taşkın ile Güngören İlçe Vaizi Nimet Yımaza plaket verildi. 

Haber / Merve ERDUĞAN