Amfi Tiyatro'da değişim rüzgarları

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi önemli projeye imza atmaya hazırlanıyor. Dernek, Çerkezköy Amfi Tiyatro'yu ulusal mücadeleyi anlatan resimleri donatarak modern bir görünüme kavu?

GÜNDEM 19.05.2014 13:26:00 0
Amfi Tiyatro

Çerkezköy Amfi Tiyatro’nun inşaat çalışmalarına 2001 yılının Ağustos ayında başlanmış ve 9 ay gibi kısa bir sürede dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından Çerkezköy halkına kazandırılmıştı.

Amfi Tiyatro, 2 bin 400 metrekarelik bir alana sahip. Kapılarını 23 Nisan 2002 yılında açan Çerkezköy Amfi Tiyatro; yeni bir görünüme kavuşacak. Amfi Tiyatro’da Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin ulusal mücadeleyi anlatan resimleri yer alacak.

VAHAP AKAY BİLGİLER ALDI

Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgür ve meclis üyeleri ile birlikte dün Amfi tiyatroyu dolaştı. Akay, bu projeye imza atan ADD Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan’dan bilgiler aldı.

ADD Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan, bu projeyi Çerkezköy’de resim öğretmenliği yapan gönüllüler ve velisinden izin alan öğrenciler ile yaptıklarını söyledi ve “ Atatürk’ün Kocatepe’de ki resmini ve Cumhuriyeti biz böyle kurduk portresini amfi tiyatronun önüne koyacağız” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Çalışmaların iki hafta öncesi başladığını kaydeden Orhan “Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi olarak yaptığımız bu projede desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Amfi tiyatronun reji bölümünü ise Trakya’nın simgesi olan ayçiçekleri ile süslendireceğiz. Amfi tiyatronun içinde yer alan duvarları ise öğrencilerimiz yapacağı milli mücadele resimleri ile dolduracağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra açılışını ise güzel bir etkinlik ile yapmak istiyoruz” dedi.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN