Ev alacak gençlere önemli uyarı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Genç insanlar yeni hayata atılmışlar, büyük bir borcun altında 3+1 daire alıyorlar. Ne kendilerini geliştirebiliyorlar, ne de zaman ayırabiliyorlar&quo

GÜNDEM 19.05.2014 13:19:00 0
Ev alacak gençlere önemli uyarı

İHTİYAÇ KADAR ALINMALI

Bir stüdyo dairede iki kişinin kalabileceğini belirten Haber Türk’e konuşan Durbakayım, "Avrupa'da ise bir stüdyo daireyle başlayan iki genç, önce ihtiyaçları doğrultusunda ev alıyorlar. Kendilerini sonra geliştiriyorlar" diye konuştu. İnsanların bir daire aldığında hayata küstüğü dönemler olduğunu hatırlatan Durbakayım, "1976 yılında 1+1 home ofis yapmaya başladık biz. İnsanların ihtiyacı bir otele gittiğinde kaldığı metrekaredir bir insanın ihtiyacı. Burada kalabiliyorsa bir stüdyo dairede iki kişi yaşayabiliyor" şeklinde konuştu. Durbakayım, genç nüfusun ev tercihinde çocukların iyi yetişmesi için okul imkânı olan, sağlık kuruluşları bulunan ve sanatsal etkinliklere yakınlığın öne çıkan faktör olduğunu anlattı. 

ŞEHİRLER YAZBOZN TAHTASINDAN KURTULMALI

Şehirlerin çok uzun vadeli master planlarla inşa edilip, yazboz tahtasından kurtulması gerektiğini anlatan Durbakayım, şöyle konuştu: "Bunun için bizim makro planlarımızın yapılması gerekiyor. Devlet güdümü olmadan bu tip projeler hayata geçirilemez. Dünyada 50 yılı öngören master planlar yapılıyor. Master plan yapılacaksa burada çalışanların mimar, şehir plancısı, sosyolog, psikolog olması gerekiyor. Bir şehirde yaşayan insanların, bilim dallarından temsilcilerin katılımı olmalı ve müşterek bir fikirle ortaya çıkmalı.

Durbakayım, "Yeni yapılan dönüşümlerde bir takım merkezden uzak olan projelerden ziyade merkezdeki projeler önem taşıyor" dedi.

Haber / Merve ERDUĞAN