19 Mayıs'ta yürekler buruktu

19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yürekler buruktu. Soma'da yaşanan dram, Çerkezköy'de de derin bir şekilde hissedildi. Kutlamaların iptal olması nedeniyle; Milli Bayram

GÜNDEM 19.05.2014 12:12:00 0
19 Mayıs

KUTLAMA VE TÖRENLER İPTAL

Milli Mücadelenin başlangıcı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 95. Yıldönümünde Tüm Türkiye Soma’nın acısını yaşıyor. Bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan resmi törenler ve kutlamalar iptal edilmişti. Bayram yalnızca Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak kutlandı.. Tören, Türkiye Cumhuriyeti ve Soma şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

 

 

SESSİZ VE BURUK KUTLAMA

Program sona erdikten sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, Belediye Meclis üyeleri ve partililer hep birlikte anıta çıkarak çelenk koydu. Ayrıca Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi ve HEPAR Çerkezköy İlçe Başkanlığı da çelenk yasağına uymayarak Atatürk anıtına çelenk koydu.

 

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan,  Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber / Ahmet KILAVUZ