Bir günde 56 ünite kan toplandı

Kapaklı'da Çorlu Kan Bağışı Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kent Meydanı'nda eski belediye binasının bulunduğu alanda konuşlanan kan bağış TIR'ı akşam

GÜNDEM 18.05.2014 17:27:00 0
Bir günde 56 ünite kan toplandı

Kapaklı’da önceki gün 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve gerek cep telefonu mesajlarıyla, gerekse belediye anonslarıyla halka duyurulan etkinlikte toplam 56 ünite kan toplandı.

BİRÇOK VATANDAŞTAN KAN ALINAMADI

 Kampanya'da kan vermek isteyen birçok vatandaştan ise çeşitli nedenlerden dolayı kan alınamazken, ‘Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Çorlu Kan Bağışı Merkezi Doktoru Ahmet Adil Öztürk, “Kampanyaya gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldık. Duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İLGİDEN MEMNUN KALDILAR

Kan vermenin insan hayatında önemli bir nokta olduğunu söyleyen Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi doktoru Ahmet Öztürk "Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı'da gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Öztürk, kan bağışının kan veren vatandaşın sağılı açısından da faydalı olduğunu belirterek, “Kan vermeye gelecek olan vatandaşlarımızın tok karnına ve bol sıvı tüketerek gelmeleri daha yararlı olacaktır” dedi.

ÇERKEZKÖY’DE DE KAN BAĞIŞI TOPLANDI

Çorlu Kan Bağışı Merkezi’nin Kapaklı’ya gelen Kan Bağışı Tır’ında Dr. Ahmet Adil Öztürk’ün yanı sıra hemşireler Özlem Küçük, Selvi Çoban ve Nilsun Çengel de hazır bulundu. Kan Bağışı Tır’ı hafta sonunda da Çerkezköy’de kan bağışı topladı. Cumartesi günü 11.00-19.00 saatleri arasında Çerkezköy Belediyesi önünde kan bağışı toplayan ekip, Pazar günü de 11.30-18.30 saatleri arasında kan bağışı topladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ