Özdoğan: Amacımız insan kaynağı niteliğini arttırmak

Özel istihdam bürolarının yasanın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana işçi arayan kurumlara yardımcı olduğuna dikkat çeken Mehmet Özdoğan, "ÇOSB Özel İstihdam Bürosu, İŞKURâ

GÜNDEM 16.05.2014 16:21:00 0
Özdoğan: Amacımız insan  kaynağı niteliğini arttırmak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, bölgedeki işgücü piyasası ve istihdam alanındaki çalışmalara ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

İNSAN KAYNAKLARI İLE İLGİLİ ORGANİZASYONLARA KATILDIK

Bölgedeki işgücü piyasası ve istihdam alanındaki çalışmalara destek verdiklerini belirten ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “6-7-8 Haziran 2013 tarihlerinde İŞKUR koordinasyonunda Trakya’da ilk defa düzenlenen 1.Trakya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katıldık. İş arayanlar büromuza başvuru yapma fırsatı buldu. Biz de fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret edip onlarla sohbet etme fırsatı bulduk. 27-28 Kasım 2013 tarihlerinde PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi’nin düzenlediği ‘İnsana ve İşe Dair’ temalı 7. İnsan Yönetimi Kongresi’ne ana sponsor olduk. Kongrede Özel İstihdam Büromuzu tanıtan bir stant açtık. Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Sarıoğlu da ‘Trakya’da Sanayici Olmak’ adlı oturumda konuşmacı olarak yer aldı” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

2013 yılından bu yana Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bölgedeki firmaların çalışanlarına yönelik yüksek lisans derslerinin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü dersliklerinde devam ettiğini kaydeden Mehmet Özdoğan, “ÇOSB Özel Anadolu Teknik Lisemiz de bildiğiniz gibi fabrikaların ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak öğrenci yetiştirmeye devam edecektir. Bölgemizde insan kaynağının niteliğinin artması yönündeki çabalarımız sürecektir” açıklamalarında bulundu.

10 BİNE YAKIN ÖZGEÇMİŞ VAR

ÇOSB Özel İstihdam Bürosu’nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Özdoğan, “Bölgemizde iş arayanlarla eleman arayanları buluşturmayı amaç edinen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Özel İstihdam Bürosu, sadece ÇOSB’ye kayıtlı firmalara hizmet vermekte olup, tüm hizmetlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Aday havuzunda 10 bine yakın özgeçmiş bulunan ÇOSB Özel İstihdam Bürosu, firmaların hem mavi yaka hem de beyaz yaka pozisyonlarındaki açığı kapatmalarına destek olmaya çalışmaktadır. İsteyenler ÇOSB Yönetim Binası giriş katta hizmet veren Özel İstihdam Bürosuna bizzat başvuru yapılabilir. İş arayan kişiler özgeçmişlerini ik@cosb.org.tr adresine e-posta yoluyla da gönderebilirler” dedi.

UYGUN NİTELİKTE ELEMAN BULMAK ZORLAŞTI

Firmaların eleman ihtiyaçlarını ve adaylardan bekledikleri özellikleri Özel İstihdam Bürosu’na yazılı olarak bildirdiklerini kaydeden Özdoğan, “Talep edilen pozisyona ilişkin uygun olabilecek adaylar belirlenir, ilgili adayların özgeçmişleri talebi yapan firmaya gönderilir. İş arayan kişilerle mutlaka ön görüşme yapıyoruz. Adayların doldurdukları formlarda veya özgeçmişlerinde verdikleri bilgilerin eksiksiz olmasına dikkat ediyoruz. Ön görüşmede kişilerin hangi bölümlerde, sektörlerde çalışmak istediklerini anlamaya çalışıyoruz. Böylece daha uygun eşleştirmeler yapabiliyoruz. Bölgemizde firma sayısının artmasına paralel olarak, uygun nitelikte eleman bulmak daha da zorlaştı. Bu durum çalışan devir oranının da artmasına neden olmaktadır. Böylelikle fabrikalarda işe alım süreci bir kısır döngü haline gelmektedir. Bu ortamda, iş arayanlara özgeçmişlerini nasıl daha etkili hale getirebilecekleri, hangi bölümlerde çalışabilecekleri konusunda bir anlamda danışmanlık yapıyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ