Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde Endokrin Kliniği hizmete başladı

Tekirdağ Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Raif Üzmez; Hastanede Endokrin Kliniği'nin açıldığını ve hasta kabulüne başlandığını açıkladı.

GÜNDEM 16.05.2014 16:10:00 0
Tekirdağ Devlet Hastanesi

Tekirdağ Devlet Hastanesi yöneticisi  Dr. Raif Üzmez yaptığı açıklamada; Hastanede Endokrin Kliniği’nin açıldığını ve hasta kabulüne başlandığını belirtti. Üzmez; Endokrin Uzmanı’nın tedavi ettiği hastalıkları şu şekilde açıkladı:

“Şeker Hastalığı-Diyabet, Şeker Düşmesi- Hipoglisemi, Tiroid Bezi (Guatr) ve Hormonları, Tiroid Bezinin Fazla Çalışması (Hipertiroidi, Zehirli guatr), Tiroid Bezinin Az Çalışması (Hipotiroidi-Hashimoto), Nodüler Guatr-nodül ve tiroid nodüllerine biyopsi uygulanması, Tiroid kanserleri, Hashimoto Hastalığı, iroidit-tiroid bezi iltihabı, Paratiroid Bezi ve Hormonları, Obezite , Beslenme, Diyet, Metabolik Sendrom, Vitaminler,Mineraller (Özellikle D Vitamini ve Kalsiyum metabolizması)

Kolesterol ve Trigliserit yüksekliği, Kemik erimesi-Osteoporoz, Hipofiz Bezi Hastalıkları, Hipofiz Bezi Yetmezliği, Empty Sella (Hipopituitarizm), Prolaktin Hormon Fazlalığı (Prolaktinoma), Büyüme Hormon Fazlalığı (Akromegali), Diyabetes İnsipidus (Şekersiz Şeker Hastalığı), Böbreküstü Bezi (Adrenal Bez) ve Hormonları, Adrenal adenomlar, Kortizol Hormon Fazlalığı (Cushing Sendromu)

Kortizol Hormon Azlığı (Addison Hastalığı), Aldosteron Hormon Fazlalığı (Aldosteronizm), Adrenalin Hormon Fazla Salgısı (Feokromasitoma), Testis ve Hormonları, Testosteron Eksikliği (Hipogonadizm)

 Erkekte Meme Büyümesi (Jinekomasti), Over (Yumurtalık) ve Hormonları, Kadınlarda Cinsel Hormon Yetmezliği (Hipogonadizm), Tüylenme (Hirsütizm), Polikistik Over Sendromu”.

Haber / Merve ERDUĞAN