Ölen maden işçileri için Mevlid

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasında vefat eden 284 maden işçisi için Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından mevlit-i şerif okutuldu.

GÜNDEM 16.05.2014 15:49:00 0
Ölen maden işçileri için Mevlid

BU ACISININ TARİFİ İMKANSIZ

Mevlid, Ülkü Ocakları ilçe başkanlığı binasında okutuldu. Mevlide Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Başkan Yardımcısı Yavuz Kemal Yazar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden kazasında 284 kişinin şehit olduğunu söyleyen ve birçok işçinin ise toprak altında mahsur kaldığını anımsatan yapan Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Yavuz Kemal Yazar, olayın Türk Milletini derinden etkilediğini söyledi.  Yazar, bu acının tarifinin imkansız olduğunu belirtti.

 “BİR AN ÖNCE AİLESİNE KAVUŞSUNLAR”

 “Bu hadise yüce Türk milletimizi yaralamış, hepimizi tarifi imkansız bir acıya terk etmiştir” diyen Yazar Aziz milletimizin göz yaşlarının karıştığı samimi duaları soma içindir. Temennimiz  mahsur kalan işçilerimizin bir an önce çıkartılarak, ailelerine kavuşmaları yönündedir. Ülkü ocaklarının bölgede bulunan il ve ilçe teşkilatları, tüm mensuplarıyla birlikte arama kurtarma çalışmalarına katı sunmaktadır. Hayatını kaybeden madencilerimize cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta madencilerimizin aileleri olmak üzere türk milletimize sabırlar diliyor, maden altında bekleyen işçilerimizin sağ salim çıkartılarak ailelerine kavuşmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından üyelerden İrfan Kandemir Soma’da hayatını kaybeden işçiler ve hayatını kaybeden tüm şehitler için mevlidi şerif okudu.

Haber / Menşure KARDEŞ