DenizBank Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı

DenizBank 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Çorlu Ziraat Odası Başkanı ve Meclis üyeleriyle birlikte tören düzenledi. DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, "Sadece 14 Mayısâ€

GÜNDEM 15.05.2014 18:44:00 0
DenizBank Dünya Çiftçiler Günü

DenizBank; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği etkinliklerle kutladı. DenizBank, 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü Çorlu Ziraat Odası Başkanı ve Meclis üyelerinin katılımı ile Çorlu’daki DenizBank Trakya Bölge Müdürlüğü’nde tören düzenledi. Düzenlenen törene DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik,  Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman ve bölgedeki DenizBank çalışanları katıldı.

HER DÖNEMDE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, törende yaptığı konuşmada tüm çiftçilerin ve sektörün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladıklarını belirtti. Çelik, “Sadece 14 Mayıs’larda değil yılın her döneminde çiftçilerimize ve sektöre destek olmak için Bankamızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz.  Tarımla ilgili küresel ölçekte ortaya konulan öngörüler, tarım sektörünün hem Türkiye’de hem de dünyanın diğer yerlerinde öneminin giderek artacağını ortaya koyuyor. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü farkındalığın artması  anlamında bu nedenle daha da önemli hale geldi.  Bankamız özel bankalar arasında  tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda olup, müşteri sayımız 750 bine ulaşmış, Türkiye genelinde sektöre kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü ise 3 milyar TL’yi aşmıştır. Özel bankalar arasındaki pazar payımız %25 olup, bu performansla özel bankalar arasında açık ara pazar lideriyiz. Diğer taraftan tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığımız ve Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Üretici Kart’ ile 450 bin üreticiye 12 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımlarında avantajlar sağlıyoruz. Üretici Kart’taki hedefimiz ise 500 bin kart adetine ulaşmak. Bu yıl Üretici Kart’ın 10. yılını çiftçilerimizle beraber kutluyoruz. Bu kapsamda Tayfun Talipoğlu ile birlikte tüm Türkiye’yi dolaşıyor ve tarım sohbetleri gerçekleştiriyoruz.  Üretici Kart, önümüzdeki dönemde de üreticilerimize sunacağı yeni kampanya ve sürprizlerle üreticilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edecek.” dedi.

HER İKİ ÇİFTÇİDEN BİRİ MÜŞTERİMİZ

“Trakya Bölge olarak, Çanakkale ilini de kapsayan 30 bin km2 alan üzerinde faaliyet gösterdiklerini, her 23 km’de bir bulunan 24 adet şubeleri ile 118.000 çiftçiye  ziraat mühendislerinden oluşan 52 kişilik uzman ekip ile hizmet verdiklerini kaydeden Çelik, “Bölgemizde tarımsal örgüt ve birliklerin büyük katkısı ile  118 bin üreticimizin 45.000’i kredili olmak üzere toplamda 60.000’ine ulaşarak her iki çiftçiden birini Bankamız müşterisi yaptık. 7 milyar TL’lik tarımsal üretim değeri yaratan Bölge çiftçimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve birikimlerini en doğru şekilde değerlendirmek, üretim değerlerini ve kazançlarını arttırmak için sosyal sorumluluk  bilinci ile hizmet vermekteyiz. Çiftçimizin sadece tarımsal kredi ihtiyacına değil tüm bankacılık ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Çiftçilerimizin mevduatına en rekabetçi fiyatlamayı yaparken, TMO, Yağlı Tohumlar, süt ürün bedeli ve hatta desteklemelerini de en hızlı şekilde ulaştırmaktayız. Her üreticiyi Bankamızın tarımsal ürün ve hizmetleriyle buluşturmak hedefi ile yola çıktık, yolumuzda bizlere eşlik eden tüm üreticilerimize ve tarım dostlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.” diye konuştu. 

ÇOK ÖNEMLİ YOL KATEDİLDİ

Törende Konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman; “Diğer reel sektörler gibi Tarım Sektörünün ve çiftçinin de sermaye ve finansman ihtiyacı olduğunu, tüm Bankaların bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Başkan Recep Şişman DenizBank’ ın 10 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmalarla çok önemli yol kat ettiğini, çiftçiye sağladığı imkânlar ile çiftçinin aranan bankası haline geldiğini, diğer bankalar içinde teşvik edici olduğunu söyledi. Başkan, Ziraat Mühendislerinden oluşan DenizBank çalışanlarına “Tarım sabır işidir”, sizlere gösterdiğiniz sabır, çaba ve özen için teşekkür ederim, hep birlikte daha iyi üretim yapan, daha karlı işletmeler yaratma çabamız devam etmeli dedi. Başkan; Tarıma ve Türk Çiftçisine verdikleri destek ve çiftçi için önemli olan bu günü unutmayan DenizBank yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Haber / Ahemt KILAVUZ