Köprüler yenileniyor

Kapaklı'da bundan sonraki süreçte sel taşkınlarının tekrar yaşanmaması için bir yandan dereler ıslah edilirken, bir yandan da köprüler yıkılarak yerlerine daha yüksek ve daha geniş köprüler i

GÜNDEM 15.05.2014 18:37:00 0
Köprüler yenileniyor

Kapaklı Erbay Caddesi Yuvam Konutları çıkışı mevkiinde bulunan mevcut köprü yıkılırken, aynı noktaya yeni bir köprü yapılacağı belirtildi.

YETERSİZ KALIYORDU

Erbay Caddesi ile Kapaklı Deresi’nin kesiştiği noktada bulunan köprü, artık bölge için yetersiz kalması nedeniyle yıkıldı. Mevcut köprünün artan nüfusa hizmette yetersiz kaldığına dikkat çeken Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Köprünün yüksekliği ve genişliği yetersizdi. Araçlar köprüden geçmekte zorlanırken, köprünün yüksekliğinin düşük olması da şiddetli yağışlarda deredeki suyun akıp gitmesine engel oluyordu” dedi.

10 GÜNDE BİTECEK

Yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılması için hemen çalışmalara başlanacağını dile getiren Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri, “Yeni köprümüzün yüksekliği 3 metre olacak. Genişliğini de 5 metreye çıkararak trafikte herhangi bir aksama yaşanmamasını sağlayacağız. Hedefimiz yeni köprüyü 10 gün içinde Kapaklı halkının hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ