Gönüllere taht kurdular

Özel öğrencilerin Sakatlar Haftası sebebiyle düzenledikleri programda duygular sel oldu. Öğrencilerin her gösterisi davetlilerin gönüllerini fethederken, gösteriler ayakta alkışlandı. Çerkezköy KaymakamÄ

GÜNDEM 14.05.2014 20:58:00 0
Gönüllere taht kurdular

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin hazırladığı  ‘Sakatlar haftası’ etkinlikleri geçtiğimiz yıllara nazaran daha görkemli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Hafta kapsamında TSD Çerkezköy Şubesi’nin; Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda önceki akşam düzenlediği programa halk yoğun bir ilgi gösterdi.

 

 

Bedensel ve zihinsel engelleri olan özel öğrencilerin gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,”22 yıllık meslek hayatımın en anlamlı günü bu gün oldu ve bu günü sizlerle yaşıyorum” dedi.

 

 

BU YILKİ PROGRAM ÇOK RENKLİ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,  bu yıl Sakatlar Haftası’nda çok zengin bir etkinlik programı hazırladıklarını belirtti. Hafta boyunca hazırlanan tüm etkinliklerin bedensel ve zihinsel engellilerin mutlu olmaları için hazırlandığını ifade eden Başkan Çetinkaya, “ Bu yıl çok zengin bir program dâhilinde ‘Sakatlar haftasını kutluyoruz. Hafta boyunca bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

PROFESYONEL GİBİYDİLER

Dernek Tiyatro Gurubu; Zeynep Alışık yönetiminde sahneledikleri ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ piyesi ile duygulu dakikalar yaşattı. Oyuncuların performansları göz doldurdu. Protokol mensupları başta olmak üzere tüm izleyenler ayakta alkışladı. Piyeste Yunus Gökdemir, Ümit Pıtırlı, Halim Kıral, Arif Oduncu, Metin Uygun, Ahmet Taşan, Hülya Güven, Meltem Mardin, Çisem Aksu, Mevlüt Durmuş,  Batuhan Kaya, Özgen Demirtaş, Meral Dağaşan, Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen ve Ferhat Arslan, Hülya Metin ve Sakine Arslan rol aldı.

 

 

Ardından piyeste rol alan Çerkezköy Sakatlar Derneği Tiyatro Grubu  oyuncuları  sahneye tek tek çıkarak İstiklal Marşı’nı okudular. Sonra 10.Yıl Marşı’nı okuyan bedensel ve zihinsel engellilere tüm protokol ve salonu dolduran vatandaşlar ayağa kalkarak alkışlarla eşlik etti ve onlarla birlikte okudu. Ardından Ünlü Kantocu Nurhan Damcıoğlu’nun kantolarından kesitler sunuldu.

 

 

TAEKWANDOCULAR DA İLGİ ODAĞIYDI

Güzel Spor Okulu Antrenörü Milli Taekwondocu Bilal Güzel’in eğitmenliği ve öğreticiliğinde Çerkezköy Sakatlar Derneği Taekwondocularının gerçekleştirdiği gösteri de büyük beğeni topladı.

Ardından Delisin Delisin şarkısını seslendirdiler.. Başkan hayrettin Çetin Kaya program sonunda programa destek veren Kaymakam Metin Kubilay’a Belediye Başkanı Vahap Akay’aPeryön Başkanı Özber Çetin’e Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşine ve Akup Polikinik Başhekimi Dr.Maria’ya teşekkür etti.

 

 

MESLEK HAYATIMIN EN ANLAMLI GÜNÜ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; “Öncelikle TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimini ve üyelerini böylesine güzel bir program hazırladıkları için tebrik ediyorum ve hepsini canı gönülden kutluyorum. 22 yıllık meslek hayatımın en anlamlı ve en önemli gününü bu gün burada yaşıyorum. Bizlere bu günü yaşattığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle dernek başkanı ve yönetimini bu fedakar ve gayretli çalışmaları Türkiye’nin bir çok il ve ilçesine örnek olacaktır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptım ancak böyle çok güzel program hazırlandığını görmemiştim. Engellilerimize yardımcı olmak devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısı gerekli. Çerkezköy Belediyesi’nin katkısıyla oluşturulan Çerkezköy Engelliler Yaşam Evi’ni gerçekleştirmesi nedeniylede belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

BU AKŞAMI BİZE YAŞATTIĞINI ZİÇİN TEŞEKKÜRLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da şunları kaydetti: “Öncelikle Tüm ülkemizi yasa boğan Soma’daki Maden kazası nedeniyle tüm ülkemizin başı sağ olsun diyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine de Allah’tan sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Sakatlar haftası nedeniyle bu8 akşam gerçekleşen bu güzel program bizleri gerçekten çok mutlu etti. Bizleri böyle güzellikle buluşturan TSD Başkan ve yönetimine ve de üyelerine teşekkür ediyorum ve kendilerini de tebrik ediyorum. Bu etkinliğiniz Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, katkısı olan ve destek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum”.

 

 

YOĞUN KATILIM

Programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Vize Belediye Ba şkanı Sedat Balkı, Vize Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Tezcan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Akut Polikiniği Başhekimi Dr. Marina Abuzalde, Engellilere sosyal aktivitelerde öğreticilik yapan Zeynep Alışık, Bilal Güzel, Engelli aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. 

Haber  / Seyit SÜREN