Lise öğrencilerine kariyer günleri

Lüleburgaz Anadolu Lisesi'nde kariyer günleri düzenlendi. Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde; Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencileri için, seçtikleri mesleklerden sonra karşılaşabilecekleri ça

GÜNDEM 14.05.2014 20:36:00 0
Lise öğrencilerine kariyer günleri

MESLEKLERİ ÖMÜR BOYU YANLARINDA OLACAK

Okul Akademik Başarıyı Değerlendirme Ekibi Başkanlığında düzenlenen etkinliğine Lüleburgaz Lisesi mezunlarından Lüleburgaz Zentiva Sağlık Ürünleri ve Ticaret A.Ş. Müdürlüğü’nde çalışan Biyalog Öncü Dilek, Kimya Mühendisi Birkan Karaçoban, Kimyager Özgün Gündağ, Endüstri ve İnşaat Mühendisi Barış Güre, Zentiva Personel Şefi işletme mezunu Semih Celep ile Diş Hekimi Erol Çalışkan katıldı.

Kariyer Günü'nün hazırlanmasına katkı sağlayan Okul Akademik Başarıyı Değerlendirme Ekibi Başkanlığını yürüten Kimya Öğretmeni Şenay Akbulut ve okulun Rehber ve Psikolojik Danışmanı Zebure Şeyma Dilek, amaçlarının hayatlarında önemli bir noktada olan öğrencilerin, bir ömür boyu yanlarında olacak olan mesleklerini belirlerken, seçtikleri mesleklerden sonra karşılaşabilecekleri çalışma koşullarını, nasıl iş imkanlarına sahip olabileceklerini meslek sahiplerinden öğrenebilmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi. 

KAYGILARINI EN AZA DÜŞÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Kariyer Günlerinin üniversiteye geçiş aşamasındaki öğrenciler için çok önemli olduğunu hatırlatan okulun Rehber ve Psikolojik Danışmanı Zebure Şeyma Dilek; "Öğrencilerimizin elbette gelecek kaygıları var. Bizler eğitimciler olarak onların bu kaygılarını minimize etmek istiyoruz. Düzenlediğimiz kariyer günlerinde okulumuz mezunu öğrencilerimizin destekleriyle, onları şu anki öğrencilerimizle bir araya getirerek yaşadıkları kaygıları en aza düşürmek, geleceklerini şekillendirmede nasıl bir yön çizmeleri konusunda en doğru yönlendirmeyi yapmayı amaçlıyoruz. Böylece Kariyer Günleri öğrencilerimizin okul seçimlerinde, meslek seçimlerinde önemli rol oynuyor" dedi.

Okul mezunu olup Kariyer Günlerine katılarak çalıştıkları meslekler hakkında öğrencilere bilgilerini paylaşanlara teşekkür eden okul müdür vekili Cemal Bölükbaşı, Kariyer Günlerinin öğrencilerin geleceklerinin belirlenmesinde çok etkili bir çalışma olduğunu belirterek okul olarak bu çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Haber / Merve ERDUĞAN