Toprak, "Tarımsal kalkınma sağlanmalı"

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çiftçiler Günü'nün çiftçiler için önemli bir gÃ

GÜNDEM 14.05.2014 20:26:00 0
Toprak,

Çiftçiler Günü’nün çiftçiler için önemli bir gün olduğunu ancak, tarım sektöründe uygulanan politikaların çiftçileri zor durumda bıraktığını söyleyen Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak; çiftçilerin durumunun günün koşullarına göre iyileştirilmesi gerektiğini ve tarımsal kalkınmanın öncelikle sağlanması gerektiğini ifade etti.

EKONOMİNİN TEMEL TAŞLARI ÇİFTÇİLERDİR

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çiftçiler olarak her yıl 14 Mayıs’ta kutladığımız ‘Dünya Çiftçiler günü’nü bu yılda buruk şekilde kutluyoruz. Sebebi ise tarım sektöründe uygulanan politikalar nedeniyle çiftçimizin yüzü hiç gülmüyor. Ürettiğinin karşılığını bazıları ancak alıyor, bazıları ise ya başa baş ya da yılı zararla kapatıyor. Biz çiftçilerin önemli ve anlamlı günü nedeniyle yetkili makamların sektörümüzde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde acilen gerekli önlemi alarak çiftçilerimizin durumunu iyileştirici yaptırımları hayata geçirmelerini istemekteyiz. Unutulmamalıdır ki Çiftçilerimiz her zaman ekonomimizin temel taşlarıdır. Eğer temel taşlarının iyi olması durumunda da ekonomimizin daha da güçleneceği bilinmelidir.”dedi.

ÜRETİM VERİMLİLİĞİ ARTIRILMALI

Başkan Hasan Toprak, çiftçilerin her geçen gün daha da öneminin artığına dikkat çekerek, “Yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde ortaya çıkan olumsuz sonuçlar tarım ve hayvancılığımızın önemini bir kez daha ortaya koyarak göstermiştir. Türk Ekonomisinin temel taşlarından en önemlisi olan tarım iç tüketim de de büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca ihracatta da büyük kazanımlar sağlamaktadır. Doğrudan ya da dolaylı olarak da hayvancılığı da etkilemektedir. Bu nedenle çiftçilerimizin ve hayvan üreticilerimizin durumlarının iyileştirilmesini istiyoruz.

TARIMSAL KALKINMA SAĞLANMALI

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, çiftçilerin üretim ve verimliliğinin arttırılması için öncelikle tarımsal kalkınmanın sağlanmasının da şart olduğunu belirtti. Başkan Toprak, “Çiftçilerimizin üretim verimliliğinin arttırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi ve ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına ulaştırılması için tarım sektörü politikalarının günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde ele alınacak tarım politikalarıyla sektörde tarımsal kalkınmada büyük oranda yol almamızı sağlayacak.”dedi. Başkan Toprak, “Tarımsal üretimin her aşamasında öz veriyle üretim yaparak alın teri akıtan ve bu yönde ülke kalkınmasında da önemli katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum”.

Haber / Seyit SÜREN