Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi'nde son gün 1 Eylül

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası; Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alınmasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. ÇTSO'dan yapılan açıklamada tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında

GÜNDEM 13.05.2014 16:25:00 0
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi

Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında, hazırlanan "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge"nin 10.04.2014 tarihli ve 15341 sayılı Bakanlık Makamı onayı ile yayınlandı. Yönergeye www.tmkt.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

SON TARİH 1 EYLÜL

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteynır/taşınabilir-tank işletmecisi olarak faaliyet gösteren firmaların belgelerle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ilgili Bölge Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği ifade edildi. Yapılan açıklamada; başvurunun 1 Eylül 2014’e kadar yapılması gerektiği belirtilirken, başvuruda gerekli bilgi ve belgelerin söz konusu yönergede yer aldığı kaydedildi.

Haber / Ahmet KILAVUZ