Uyanık hırsızlar ev sahibini dolandırdı

Süleymanpaşa'da, kendilerini doktor olarak tanıtan iki uyanık hırsız, H.T.'nin evini satın almak için Brezilya Dolarını Euro olarak tanıttılar. Bununla da kalmayıp ev sahibini; bin Brezilya Dolarıâ?

GÜNDEM 13.05.2014 16:10:00 0
Uyanık hırsızlar ev sahibini dolandırdı

Süleymanpaşa Altınova Mahallesi’nde bir daireyi satın almak için Brezilya Dolar’ını Euro olarak tanıtan O.Ü. ve M.E.; ev sahibini dolandırdı. Emniyet Ekipleri iz sürdüklerinde şüphelilerin benzer suçlardan birçok kaydı bulunduğunu saptadı. Bursa başta olmak üzere birçok ilde benzer suçlardan aranan iki şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

BİN LİRA DA ÜSTÜNE PARA ALDILAR

Mağdur ev sahibi H.T, 15 Nisan günü Süleymanpaşa Altınova Mahallesi’ndeki satılık olan dairesinin, kendilerini Çorlu’da doktor olarak tanıtan şüpheliler tarafından satın almak için kendisiyle görüştüklerini açıkladı. Ev sahibine değeri düşük bin Brezilya Doları parayı bin Euro olarak tanıtıp, değerini de 3 bin TL olarak gösteren O.Ü. ve M.E.; 2 bin TL kaparo vermiş olmak için bin) TL para üstü alarak ev sahibini dolandırdı.

İSTANBUL’DA YAKALANDILAR

Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesi, olayı gerçekleştiren şüphelilerin, benzer suçlardan çok sayıda kaydı bulunan O.Ü. ve M.E. isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Şüpheliler 09 Mayıs günü İstanbul’da ekipler tarafından yakalanarak Tekirdağ’a getirildi.

Şüphelilerin Bursa başta olmak üzere diğer illerde de benzer suçları işledikleri ve aranmakta oldukları anlaşıldı. Yapılan tahkikat neticesi sevk edildikleri Adli Makamlarca tutuklandılar.

Haber Merkezi