Vatandaşlar muhtarlıklara en çok işe girişlerde başvuruyor

Çerkezköy'de vatandaşların işi en çok işe girecekleri zaman muhtarlara düşüyor. Gazi Osman Paşa Muhtarı Mutlu Timur, vatandaşların muhtarlıklara en çok işe girişlerde nüfus sureti ve ikametg

GÜNDEM 13.05.2014 15:49:00 0
Vatandaşlar muhtarlıklara en çok işe girişlerde başvuruyor

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Muhtarı Mutlu Timur, vatandaşların muhtarlıklara en çok işe girişlerde nüfus sureti ve ikametgâh almak için başvurduklarını belirtti. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin sevilen sayılan Muhtarı Mutlu Timur, konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “İlçemizin bir sanayi kenti olması nedeniyle iş arayanların iş bulduklarında kendilerinden istenen ikamet nüfus cüzdan sureti ile ikametgâhı ikamet ettikleri muhtarlıklardan almaktadırlar.”dedi.

MUHTARLARA EN ÇOK İŞE GİRENLER BAŞVURUYOR

Gazi Osman paşa mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, muhtarlıklara en çok işe girenlerin nüfus sureti ve ikametgâh almak için geldiklerini belirtti. Muhtar Timur, “İlçemizin bir sanayi kenti olması ve devamlı olarak da nüfusunun artması dolayısıyla iş arayan vatandaşlarımızın da sayısı her geçen gün artmakta. Muhtarlıklara özellikle en çok başvuranlar işe girecek olan vatandaşlarımız nüfus cüzdan sureti ve ikametgâh almak için geliyor. Sırasıyla bazı vatandaşlar yalnız nüfus cüzdan sureti ve yine yalnız ikamet için gelenler ikinci sırayı almakta. Ayrıca okulların açılma dönemi sırasında da öğrenciler okula kayıt yaptırmak için nüfus cüzdan sureti ile ikametgâh alıyorlar.

MUHTARLIKLARA EN AZ GELENLER İŞ YERİ AÇANLAR

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, iş yeri açanların daha az olması nedeniyle muhtarlıklara en az gelenler olarak ifade etti. Muhtar Timur, “İşe girenlere ve bazı işleri nedeniyle nüfus cüzdanı ya da ikametgâh almak için muhtarlığımıza gelenler sıralamasında ise iş yeri açanların azınlıkta olması nedeniyle en son sırada yer almaktadır.

  MAHALLENİN SORUNLARININ DA ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLUYORUM

Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, Muhtarlığa gelen mahalle sakinlerinin işlerini çözümlemek ve onlara yardımcı olmak için eksiksiz hizmet ettiğini söyledi. Timur, bir mahalle muhtarının görevinin mahalle sakinlerinin taleplerinde resmi evrak düzenlemenin yanı sıra mahalle halkının beklentilerini de yetkili makamlara ileterek mahallesinin sorunlarının çözümünde yardımcı olmak, aynı zamanda mahalle sakinleri arasında her zaman birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu da ifade etti.  

Haber / Seyit SÜREN