Çocuk istismarına ceza ağırlaştırılıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, bugün TBMM'ye sevk edilen yeni yargı paketine ilişkin, çocuklara karşı işlenen bir suçtan dolayı, verilen cezaların ağırlaştırılacağını söyledi.

GÜNDEM 12.05.2014 18:53:00 0
Çocuk istismarına ceza ağırlaştırılıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çocuklara karşı işlenen bir suçtan dolayı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların 30 yıl yerine 39 yıl, müebbet hapis cezası alanların 24 yıl yerine 33 yıl ceza infaz kurumunda kalacağını belirterek, cinsel suçlardan hapis cezasına mahkum olanların, tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yerde yaşamamak gibi tedbirlere tabi tutulacağını bildirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, bugün TBMM’ye sevk edilen yeni yargı paketine ilişkin, çocuklara karşı işlenen bir suçtan dolayı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların 30 yıl yerine 39 yıl, müebbet hapis cezası alanların 24 yıl yerine 33 yıl ceza infaz kurumunda kalacağını belirtti. Bozdağ, çocuk tacizcilerine hadım cezasının da düşünülmediğini kaydetti.

Cinsel saldırıda beden ve ruh sağlığının bozulması, yasa tarafından peşinen kabul edildiğine dikkat çeken Bozdağ, “Böyle bir saldırıya uğrayanın beden sağlığı bozuldu mu bozulmadı mı bilirkişi incelemesine gidilmeyecektir” ifadesini kullandı.

Bozdağ, ayrıca, cinsel suçlardan hapis cezasına mahkum olanların, tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yerde yaşamamak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamda çalışmamak, çocuklarla ilgili meslek icra etmemek gibi tedbirlerden bir veya birkaçına tabi tutulacağını belirtti. Bozdağ, “Bu kapsamda kreş, kantin gibi yerlerde çalışamayacaklar ve okul servisi işletemeyecekler. Cinsel saldırı suçundan hapis cezasına mahkum olanların, koşullu salıverilme süreleri 2/3 oranından 3/4 oranına çıkarılmaktadır” dedi.

İHA