Vali Yerlikaya'dan sağduyu çağrısı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya; Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda sağduyu çağrısı yaptı. Engelli insanlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer alabilmesinin sağlanması ve onların hay

GÜNDEM 12.05.2014 18:22:00 0
Vali Yerlikaya

Vali Ali Yerlikaya 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Engelli kardeşlerimiz; yaşadıkları bedensel ve duygusal engellere rağmen hayatlarını, ekonomik ve sosyal yaşantılarını hatta toplumdaki varlıklarını devam ettirme konusunda büyük mücadele vermektedir” diyen Ali Yerlikaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli insanlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer alabilmesinin sağlanması ve onların hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.

Bu bağlamda, engelli insanlarımızın yaşantılarında maruz kaldıkları zorlukları ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla bağımlılıklarını gidermek, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak gerekir.

Engellilerin sorunlarının çözümü için devletimizin imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin işbirliği ve katılımı da gereklidir”.

KENDİ SORUNUMUZ GİBİ GÖRMELİYİZ

“Ülke nüfusumuzun yaklaşık %12’sini engelli insanlar oluşturmaktadır. Bu insanların bir kısmı doğuştan engelliyken bir kısmı da dünyaya geldikten sonra çeşitli nedenlerle engelli olmuşlardır.

Şuanda hiçbir engeli bulunmayan insanların, yaşamın getirdiği olumsuz hadiseler nedeniyle ileride engelli olma ihtimalleri vardır. Bu açıdan bakıldığında engellilerin sorunlarını kendi sorunumuz olarak bilip bu konuda daha duyarlı olmalıyız.

Bu önemli haftanın, engelli insanlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, tüm engelli kardeşlerimiz ile onların ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu birer ömür diliyorum”.

Haber / Menşure KARDEŞ