Tekirdağ Barosu'ndan Başbakan'a kınama

Danıştay'ın 146'ncı yıldönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğin ardından Tekirdağ Barosu kınama mesaj?

GÜNDEM 12.05.2014 18:03:00 0
Tekirdağ Barosu

Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle önceki gün gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan’ın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Devlet erkânı önceki gün Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenindeydi. Tören öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona girişte Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile el sıkışıp şakalaşmıştı. Ancak bu samimi ve mutlu görüntüler, Feyzioğlu’nun konuşması sırasında yerini gerginliğe ve kızgınlığa bıraktı.

GERGİN DAKİKALAR YAŞANMIŞTI

Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızdı.

Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum Sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' dedi.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

BAROLARDAN KINAMA

Bunun üzerine Baro’lar kınama mesajları yayınlamaya başladı. Tekirdağ Baro Başkanlığı da web sitesi üzerinden bir kınama mesajı yayınladı.

Mesajda “Görevimizi yaparken  kimseye, ne müvekkile ne hâkime, ne  de iktidara tabiyiz. Birlik başkanımıza yapılan, tüm barolara ve meslektaşlarımıza karşı yapılmış sayılır. Tekirdağ Barosu olarak  üzüntü ile kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haber / Menşure KARDEŞ