Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde milyar dolarlık yatırım

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSB), 2014 yılında başlayan özel sektör yatırımları 1 milyar doları geçti.

GÜNDEM 12.05.2014 18:02:00 0
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi

2014 yılı itibariyle Türkiye'de inşaatına başlanan en büyük sanayi yatırımlarını barındıran KOSB'de, Farmatek İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti. ilaç üretim tesisi ve Kırklareli Gaz Enerji Üretim San. Tic. 530 MVA kombine doğalgaz çevrim santrali kurulurken, temel atma aşamalarına gelmiş tesislerin katma değeri yüksek tesislerden olacağı kaydedildi. 

Sanset Gıda Turz. San. ve Tic. A.Ş., KOSB'de 170 bin metrekare alan üzerine kurduğu çikolata ve dondurma üretim tesisi ile önemli bir atılım yaparak KOSB'nin gücüne güç kattı. 

Kırklareli OSB'den yapılan açıklamada Kale İplik San. ve Dış Tic. Ltd.Şti.'nin 110 bin metrekare alan üzerinde 150 kişi istihdam ile üretime başladığı kaydedilirken, "Yine Toksöz Holding bünyesinde olan Arven İlaç ve San. Tic. A.Ş.'ye ait 30 bin metrekare alan üzerinde 200 kişi istihdam sağlayacak olan ilaç Ar-Ge ve üretim tesisi ile hizmet vermeye hazırlanırken, BiyoTeknik San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait 13 bin metrekare alan üzerinde veteriner ilaçları üreten bir tesis olacaktır. Ateşoğlu Süt San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait 28 bin metrekare alan üzerinde süt ürünleri tesisinin inşaatı devam etmektedir. Üçler Metal San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait 13 bin metrekare alan üzerinde alüminyum metal işleme tesisinin inşaatına başlanma aşamasına gelinmiştir. Fidan Kimya Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait 6 bin metrekare alan üzerinde boya pigment üretim tesisinin makine montajı devam etmekte olup üretime başlanması yönünde hazırlıklar tamamlanma aşamasına yaklaşmıştır" denildi. 

İHA